Alt Komşu Sesten Şikayetçi
Öncelikle herkese merhaba.Çatı katında oturuyoruz ve öğrenciyiz.Iki kişi paylaşıyoruz evi.Apartman eski olduğu için yalıtım yok haliyle ve alt komşumuz rahatsız olduğunu söylüyor.Bazen ses yaptığımız olmuyor değil fakat gerçekten çok dikkat ediyoruz yani bütün apartmanı kesinlikle etkilemiyor onu belirteyim.Sorunum burda başlıyor alt komşumuz imza topladım işleme veririm diyor.Ben en üst kattaki biri olarak en alttakini etkilemediğim için onun imzasının anlamsız olması gerekmiyor mu? Ayrıca apartman eski ve bu kişiler birbirlerini uzun yıllardır tanıyor.Yani ben haklı olsamda imzalayacakları zaten ortada.
Cevap: Alt Komşu Sesten Şikayetçi
Her işe kanunlar karışırsa olmaz. İnsanlar arası ilişkiler, komşuluk hukuku bunu halledebilmeli. Belirli saatelerde özellikle gürültü yapmaktan kaçınmalı. Bu nedenle genel görgü ve insani ilişkilerle konuyu çözmelisiniz.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Ses zaten çok fazla değil müzik sistemi tv vs kullanmıyoruz akşamları.Konuşma sesimizi de minimumda tutmamıza rağmen şikayet ediyor.Benim sorunum bu imzaların aleyhimde kullanılabilecek olup olmaması.Öğrenci olduğumuz için heryerde olduğu gibi bir önyargı söz konusu.Yerimizde aile olsa belki bu kadar sert yaklaşımda bulunulmayacak.
Evde alkol kullanmıyoruz.Dışarda içersekte gece sessizce çıkıyoruz.Yani sarhoş gelme gibi bir durum yok.
Polis çevirmelerde söyler bu cümleyi ben de hayatımda bir kez söylemiş olmak için dedim :)
Konuyu cevaplarsanız sevinirim.Ona göre tavır alacagım bende çok can sıkıcı hale gelmeye başladı.
İmza toplayarak kimseyi evden çıkartma gibi bir durum yok gürültü yapmıyorsanız yaw he he deyip geçin okulunuzu bir an önce bitirmeye bakın takmayın bunları kafaya.
Cevabınız için teşekkür ederim iyi geceler dilerim.
afedersiniz sorumu nasıl soracağımı bilmiyorum lütfen yol gissterin teşekkürler