İş Yerinden alınan yazılı ihtara itiraz
İş yerin de benimle alakası olmayan sendikal bir faaliyetin ( iş yerinde sendikamız mevcut ) içerisinde gibi gösterilerek savunmam istendi. Bunuda konu ile ilgili çalışanların ifadelerine başvurduklarını ve çalışanlardan bazılarının benimde olayın içerisinde olduğumu söylediklerini ifade ederek yaptılar. Olay hakkında bilgim vardı ama ben faaliyetin içerisinde bulunmadım. Kesinlikle olayla hiç bir ilgim yok ama ne hikmetse görenler varmış.
1- savunmamı hemen doldurmam ve imzalayıp vermem aksi bir durumun olamayacağı 10 dakikaya bile müsaade edilmeyeceği söylendi. ( bunun yasal süresi varmıdır ? İmzalamayıp çıkıp sonra gelebilirmiydim yada savunma talebi kağıdına bu konuda not düşebilirmiydim evetse ne şekilde olabilirdi)
2- önüme koyulan kağıtta olaylar çarpıtılmış ve çok farklı bir şekilde lanse edilmiş ve bende içerisindeymişim gibi gösterilerek olayla ilgili savunmamı yazmam belirtiliyordu.
3- bu kağıdı imzalamam ve boş bir kağıda savunmamı yazmam istendi. Kağıdı imzaladım ve verilen boş kağıda da savunmamı yazıp imzalayıp teslim ettim. ( savunma talep ve savunma kağıtlarının ayrı olması ileride bir sıkıntı yaratırmı. (Savunma yazdığım kağıdı yok ederek diğerini savunma da belirtilen suçları kabul etmiş ve savunmasını yazılı vermemiştir gibi sonuçta savunma talep kağıdını imzaladık.)
4- Şimdi bu konuda bana yazılı olarak uyarı yada ihtar verilirse bunu bana tebellüğ ettikleri kağıda ne gibi bir not düşmem benim faydama olur. ve buna ne tür bir itiraz da bulunmam gerekir.
kişisel kanaatim yazılı bir uyarı alacağım yönünde ve bu konuda konunun tekrar görüşülmesi ve tekrar karara bağlanmasını talep edebilirmiyim. yani olay da hiç yokum fakat işçilerden bazıları beni olayın içindeydi gibi ifadeler vermişler tabi bu da İK deparmanının iddiası...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: İş Yerinden alınan yazılı ihtara itiraz
"Sendikal faaliyet" ten kastınız nedir?
Cevap: İş Yerinden alınan yazılı ihtara itiraz
temsilcilik seçimine itiraz etmek için imza toplamak.