Kiralık evden çıkarken...
Merhaba,
Başka şehre tayin sebebi ile kira sözleşmemin bitiminden önce evden çıkmak durumundayım. Durumu ev sahibim ile paylaştım ve evden çıkış konusunda mutabık kaldık.
Kafama takılan husus şu oldu;
Her ayın ilk günü, o ayın bir aylık kirasını peşin veriyorum. Evden ay ortasında çıkmam durumununda kalmayacağım günler için ödemiş olduğu kira tutarını ev sahibimden geri alabilir miyim?
Yardımınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler
Cevap: Kiralık evden çıkarken...
Bence sizden geri kalan ayları istememesi için şansınızı zorlamayın çıkarken anahtarı teslim ettiğinize dair tutanak düzenleyin borç harç olmadığına başka hak ve alacak iddia edilmeyeceğine dair ibare de olsun.
Engin bey ilginiz için teşekkürler,
Biryerde tayin durumunda kira sözleşmesinin geçerliliğini yitireceğini okumuştum, sanırım kiracı olarak böyle bir hakkım yok
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence sizden geri kalan ayları istememesi için şansınızı zorlamayın çıkarken anahtarı teslim ettiğinize dair tutanak düzenleyin borç harç olmadığına başka hak ve alacak iddia edilmeyeceğine dair ibare de olsun.
Merhabalar,
benim de bir sorum olacak. Biz ev satin aldik ve 3 ay öncesinde ev sahibimize sözlü bildirdik. 40 gün öncesinde de noterden tebligat cektik. Ancak 1 senemiz dolmadi. Depozitoyu alabilir miyiz?
Kira kontrati 1 sene diye illa 1 sene oturmak zorunlulugu var mi? bir de biz kiraci bulduk ancak ev sahibi kiraya zam yaptigi icin kiraci raic bedeli yüksek buldugundan tutmak istemedi.
bu durumda ne yapilabilir?
Kira dönemi sonuna kadar bağlayıcılığı var kontratın dönem sonundan önce çıkmak isterseniz 2-3 ay gibi ev sahibi için uygun kiracı bulma süresi değerlendirilerek kira ödemeniz gerekebilir.