Site Yöneticiliğinden İstifa
Merhaba,
Bundan yaklaşık 3 ay önce kat maliklerinin isteği üzerine yönetici oldum. Ayrıca 1 yardımcım ve 3 de üyeden oluşan yönetim kurulumuz var. Ancak işlerimin yoğunluğundan dolayı hiç vakit ayıramıyorum ve vakit ayıramadığım işin sorumluluğunu almak istemiyorum.
İnternette istifa ile ilgili bazı şeyler buldum ancak aydınlatıcı değil, sorularım;
1) KMK toplanmadan sadece yönetim kuruluna istifamı vererek tüm yetki ve sorumluluklarımdan kurtulmak üzere istifa edebilirmiyim
2) Aynı şekilde Yeni yönetici için KMK toplanması gereklimidir. Yoksa istifamı verdiğim gün yönetim kurulu yardımcımı yada üyelerden birini kalan sürem için yönetici atayabilirmi?
3) Kat maliklerini olaya karıştırıp huzursuzluk oluşmasını istemiyoruz(Sebep bildirsek bile 3 ayda istifa huzursuzluk yaratabilir düşüncesindeyim). bu değişikliği duyurmamız gereklimidir.
4) Yönetim kuruluna istifamı verip kararı karar defterine yazmak imza tarihinden itibaren tüm sorumluluklardan beni kurtarırmı, çünkü benim olmadığım dönemlerde yapılacaklardan sorumlu olmak istemiyorum.
Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür eder, hepinize jayırluı yıllar dilerim.
Cevap: Site Yöneticiliğinden İstifa
Yönetim planınıza bakıp, yönetim kurulu mu seçiliyor yoksa yönetici mi seçiliyor ve olağan kat malikleri kurulu her yıl ne zaman yapılıyor sorularını yanıtlamanız gerekli. Yönetim planında zaten olağan toplantıdan bahsedilmemişse her yıl ocak ayında toplantı yapılacağından tek yapacağınız şey istifa etmeyip, olağan genel kurulu toplayarak yeni bir yönetici/yönetim kurulu seçilmesi...
Cevabınız için teşekkürler,
Toplantı daha çok yeni yapıldı (2014 aidatlarının belirlenmesi adına aralığın son haftasında). Bunun için yeni bir toplantı yapmak istemiyorum eğer yapacaksa yönetim kurulu yada kurulun atayacağı bir kişi yapsın istiyorum. Anlayacağınız bu işlerden çok bunalmış haldeyim:)
O halde yönetim kuruluna vereceğim istifa ile bu işten çekileceğim. Geri kalan prosedür işleri kurul halletsin. Kurula vereceğim istifa beni tüm yükümlülüklerden kurtarırmı? Yönetim planımızda bu tür çekilmeyle ilgili bir madde malesef yok
Yönetim kurulu başkanı veya yönetici, istifa etmek hakkına sahiptir. Eğer başka yönetici yoksa denetçi, Olağanüstü kat malikleri kurulu toplantısı düzenleyerek yeni yönetici seçimini sağlayabilir. Yönetiminiz sırasında yaptığınız her işlemden sorumlusunuz. İstifa etmeniz sizi bu sorumluluklardan kurtarmaz ancak istifadan sonraki işlemlerden doğal olarak sorumlu tutulamazsınız.
Arkadaşlar cevabınız için teşekkürler,
Dün yönetim kuruluna istifa niyetimi açıkladım. Beni vazgeçirmek isteyip özetle aşağıdaki yorumları yaptılar:
1) 3 ayda istifa etmemin insanlarda yönetim kuruluna güvenini sarsacağını ve yapamadı bırakıp gitti imajı yaratacağını,
2) Yönetim kurulunu düşürmek isteyeceklere koz vereceğimi,
3) En azından temmuza kadar ismen kalmamı, hiç bir işe karışmama gerek olmayacağını tüm işleri yönetimden başka bir arkadaşın üstleneceğini ve bana hiç yük getirmeyeceklerini ancak insanların gözünde imaj zedelememe adına ismende olsa kalmamı istediler.
Bu noktada öğrenmek istediğim;
ismen kalmaya devam edersem ama kurula imzalatacağım bir dilekçe ile sorumluluktan kurtulabilirmiyim? Eğer kurtulabileceksem nasıl bir dilekçe yazısı önerirsiniz? Yönetim in yaptığı yorumlama konusundaki düşünceleriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkür ederim