Kızımın velayetini almak istiyorum
Kızımın annesinden anlaşmalı olarak 4 ay önce boşandım velayeti annesinde kaldı. kızım 6 yaşında annesinin evlilik dışı ilişkisinin olduğunu, ve bu ilişkiden kürtaj olduğunu öğrendim. Hasta olarak yattığı hastene ve tarihi biliyorum. çocugumun velayetini almak istiyorum bu bilgiler yeterli olurmu.. açacağim davayı kazanabilirmiyim.
Cevap: kızımın velayetini almak istiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.
Annenin bir başkasıyla ilişkisi olması velayet davasında gerekçe olarak kullanılamaz, kullanarak dava açarsanız da açtığınız dava reddedilir. Velayetin değiştirilmesi için velayetin gereklerinin yerine getirilmemesi ve küçüğün menfaatine bir durumun bulunması gerekçelerine dayanılmalıdır.
Kadının boşandıktan sonra bir başka erkekle olmasına engel bir kanuni düzenleme mevcut değil. Ancak, annelik (velayet) görevlerini aksatacak kadar iffetsiz bir yaşam sürmesi halinde velayetin kaldırılması istenebilir. Örneğin hergece bir erkekle oluyorsa, uyuşturucu vs. kullanıyorsa...
Fakat ekonomik durumunuz yerinde ise size bir avukat tutup, yine de bu davayı açmanızı öneririm. Şimdi bazı hukukçu arkadaşlar neden yukarıda olmaz diyorsun da şimdi dava aç diyorsun diye sorabilir. Özetle; ileride çocuk baba benim velayetimi neden istemedin dediğinde en azından kızım dava açtım ama mahkeme öyle karar verdi diyebilesiniz diye. Bu da bir davayı açmakta hukuki yarar olmamasına rağmen, sosyal yararı olmasına ilişkin bir örnek.
merhaba 9 aydır kızımla görüşemiyorum 20-01-2014 tarihinde duruşma da hakim karşı tarafı uyardı çocuğu babasıyla görüştürmez sen tedbiren olan velayeti değiştirim diyerek.Fakat karşı taraf teledonda ölüm tehdidinde bulundu ve ses kaydı ile savcılığa başvurdum ve bu sebeple bulundukları ile gidemiyorum (açıkça ölüm tehlikesi) ve kızımla telefonda görüşebilmem için hakim bey tel al kızına dedi ve bende tel alıp gönderdim ama tel sürekli kapalı ve yine görüşemiyorum sizce bu durum velayetin değişmesi için yeterlimi ve annenin aynı zamanda şahitlerle ispatlı zina olayı mevcut.