YD RED OLAN davada esastan görüsüldüğündede mi red olur..
mrb ankara idare mahkemesine acmıs oldugum yd istemli davanın yd red oldu cogu ınsan sunu soylüyor yd red olduysa davada olumsuz sonuclanır :( :( benım davada 2 adet delilim var benım lehime olan o deliller mahkeme sonucuna mahkeme dosyası esastan görüsüldüğünde benim lehime sonuclanmasına yarar mı yoksa yd red oldu dıye davada mı red olur mahkeme telafısı ımkansız zarar olusması gerekıyor yazmıs yd olması ıcın simdi 2 dilekçede telafısı ımkansız zarara yol actıgını maddelerle belirttim vermiş oldugum 2.ci dilekçede artık 2.ci dilekçelerde verildi sonuc acıklnacak avukat abilerim görüş bildirirseniz sevinirim lütfen...
Cevap: YD RED OLAN davada esastan görüsüldüğündede mi red olur..
YD talebinin red ile sonuçlanması davanın da reddolunacağı anlamına gelmez.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
YD talebinin red ile sonuçlanması davanın da reddolunacağı anlamına gelmez.
anladim yd ayrı birsey mı yanı yd red olsa bile benim lehimede delillere göre sonuçlanabilir yani öylemi
Telafisi güç ve imkansız olan durumlarda YD kabul verilirken bir çok zamanlarda da mahkeme işin esasına girmeden YD durdurma talebini reddedebiliyor.Ama YD reddedlmesi davanın reddedileceği manasına gelmemelidir.
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Telafisi güç ve imkansız olan durumlarda YD kabul verilirken bir çok zamanlarda da mahkeme işin esasına girmeden YD durdurma talebini reddedebiliyor.Ama YD reddedlmesi davanın reddedileceği manasına gelmemelidir.
çok tsk ederim yorumunuz için bi sorum daha olacaktı.. 2.ci savunmalarıda verdik. davalı tarafta savunmayı 18 aralık 2013 tarihinde vermıs simdi bu dava tahminen esastan kac ay içinde karara bağlanır..
Alıntı:
dagu rumuzlu üyeden alıntı
çok tsk ederim yorumunuz için bi sorum daha olacaktı.. 2.ci savunmalarıda verdik. davalı tarafta savunmayı 18 aralık 2013 tarihinde vermıs simdi bu dava tahminen esastan kac ay içinde karara bağlanır..
Mahkemelerin iş yoğunluğu bakımından bir tarih vermek zordur.Ancak şunu bilmeniz gerekir ki açılan her bir dava ortalama bir yıl sürmektedir.Son savunmalar verildiğine göre ortalama 4-5 ay içerisinde karara bağlanır diye düşünüyorum.
Alıntı:
Mahkemelerin iş yoğunluğu bakımından bir tarih vermek zordur.Ancak şunu bilmeniz gerekir ki açılan her bir dava ortalama bir yıl sürmektedir.Son savunmalar verildiğine göre ortalama 4-5 ay içerisinde karara bağlanır diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim sağolun
- - - Updated - - -
Alıntı:
uyaptan sms sorgulama yaptım sorgulamada smsle gelen sonuç HAVALE EDİLDİ (MERT GÜLEVİK ) İSİM YAZILI BU NE DEMEK ACABA ANLAMI NEDİR
Sanırım dosyanız esastan görüşülmek üzere hakimlere teslim edilmiş.Mert Gülevik ilğili idare mahkemesinin üyesidir.ortalama karar yazımı da dahil ortalama bir iki ay sürebilir.
Alıntı:
sanırım dosyanız esastan görüşülmek üzere hakimlere teslim edilmiş.mert gülevik ilğili idare mahkemesinin üyesidir.ortalama karar yazımı da dahil ortalama bir iki ay sürebilir.
metehan bey allah razi olsun sagolun yardiminiz İÇİn... Hayirlisi bakalim nasip beklyİp gÖrecegİm artik sonucu