Cevap: Boşanma ve Evi Terk
Anahtarın değiştirildiğini tutanak tutturun. Tedbir kararı olmadıkça eşyalar üzerinde tasarrufta bulunmanız hakkınız. Çocuğun velayetini dosya kapsamına göre ayrı olarak değerlendirmek gerekir. ( Çocuk kız mı erkek mi, sosyal ekonomik durumlar, evde bakabilecek kişiler, kalınacak yerler vs. bir çok nüans var.)
Cevap için teşekkür ederim.Açıkçası bu hafta zaten bi avukatla gereken herşeyi yapacağım.Çocuk erkek benim sosyo ekonomik düzeyim daha iyi.
Peki merak ettiğim bi konu daha var.Evlenmeden önce üzerime kayıtlı aracım vardı.Evlenince satıp eşime parasını verdim.Ve 30 000 tl kredi çektik bi kaç ay önce.Eşim kara listede olduğundan ötürü kredi kartıda alamıyordu.Tüm kredi kartlarıda benim üzerimdeydi.Yüklü miktarda borç var anlayacağınız.Bunlar için tazminat davası açabilir miyim?
Öncelikle burada iki farklı dava ve yargılama işlemi yapılacak. Birincisi boşanma davası ve maddi ve manevi tazminat talepleri olacaktır. İkinci kısımda ise mal rejiminin tasfiyesi davası açılacaktır. Siin üzerinize olan borçlar bu ikinci davada değerlendirilecek ve bu borçlardan eşiniz de sorumlu tutulabilecektir. En kısa sürede bir avukat meslektaşımızdan yardım almanızı tavsiye ediyorum. Ancak sizi manevi olarak rahatlatacağını düşündüğüm mesleki tecrübemle söyleyebileceğim şey, ekstrem bir durum olmadıktan sonra (Fuhuş, uyuşturucu bağımlılığı, alkol, çocuğa şiddet vb. ) 2 yaşındaki bir çocuğun velayetini hiç bir hakim anneden alıp babaya vermez. Çocuğunuzun velayeti size verileektir kuvvetle muhtemel.
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle burada iki farklı dava ve yargılama işlemi yapılacak. Birincisi boşanma davası ve maddi ve manevi tazminat talepleri olacaktır. İkinci kısımda ise mal rejiminin tasfiyesi davası açılacaktır. Siin üzerinize olan borçlar bu ikinci davada değerlendirilecek ve bu borçlardan eşiniz de sorumlu tutulabilecektir. En kısa sürede bir avukat meslektaşımızdan yardım almanızı tavsiye ediyorum. Ancak sizi manevi olarak rahatlatacağını düşündüğüm mesleki tecrübemle söyleyebileceğim şey, ekstrem bir durum olmadıktan sonra (Fuhuş, uyuşturucu bağımlılığı, alkol, çocuğa şiddet vb. ) 2 yaşındaki bir çocuğun velayetini hiç bir hakim anneden alıp babaya vermez. Çocuğunuzun velayeti size verileektir kuvvetle muhtemel.
Yanıt için teşekkürler .Velayetin bende kalacağını düşünüyorum. Çünkü aksine babadan siddet var.Tesekkur ederim iyi çalışmalar
arkadaşlar benimde bisorum olacak,kısa bir süre önce ev meselesinden dolayı eşimle geçimsizliğimiz başlamıştı,eşim evi çocuğumla birlikte terk ederek 6 ay gibi bisüre zarfı ailesinde kaldı,gelmesi için neyaptıysam olmadı,ensonunda bana yapamıyacağım bişey yani ev almamı istedi ve aileinde yardımıyla ev aldım,sonra eşimi almaya gittim,gönülsüzde olsa geldi ve 20gün sonra saçmasapan bişeyden dolayı evi terketti vebana dava açtı,eve tedbir koydu,evi krediyle almıştım evin üzerinde herhangi bir hakkı olurmu,tapu alındıktan 1ay sonra dava açtı.
Aynı başlık altında soruma devam etmek istiyorum. Eşimle evlendiğimizde kredisi devam eden üstüne kayıtlı evi vardı. Ve ailesi bu borcu üzerlerine almıştı. Ancak evlenince bu evin borcu nedeniyle bir kaç bilezik aileye verildi.Daha sonra bu ev eşimin verdiği vekaletle satıldı. Ve bize yine ev alacaklardı.Ancak ev alınıp eşimin üstüne değil ailesinin üstüne yapıldı. Ve bu evin kirasıni her ay eşim almakta.Yani kagit ustunde ailesinin ustunde olsa bile aslinda o ev eşimin ve kira kontratı da eşimin üstünde kira da onun hesabina yatırılmakta.Esimden nafaka ve tazminat talep ederken bunun da bir faydası olur mu?