Facebook,Twıtter gibi sosyal ağlarda Kişi haklarına saldırı izinsiz fotoğraf kullanma.
Değerli ve kıymetli Arkadaşlar
Şahsım belli bir kariyere sahip ticaretle meşgul ve yeri adresi belli olan bir kişiyim.
Şahsıma ait olayan bir kaç sayfam ve kullanmış olduğum sosyal ağlar bulunmakta
neden şahsıma ait değil çünkü resmi olmayan bir yazar kimliğim mevcut (kendi oluşturmuş olduğum)
Bu sayfalar da bu isimle yazılar şiirler ve paylaşımlar yapmaktayım
sayfaların yükümlülük ve mail adresleri şahsıma ait ve telefon numaralarım kayıtlı.
Sorunum ve içinden çıkılmaz bir hal alan durumumu şöyle özetleyecek olursam: Biri veya birileri bir şekilde hesaplarıma erişerek
buradan başka arkadaşlarıma veya sayfadaki kişilere beni karalamaya küçük düşürmeye alçaltıcı sözler söyleyerek
bir rahatsızlık küçük düşürme ve itibar kaybettirme peşindeler.
Başta önemsemediğim ve şuan ciddi anlamda küfürler hakaretler ve fotoğraflar ile yapılan tehdit ve aileye uzanan küfürler ile karşı karşıyayım.
Öyle ki sayfamda ki kişilere ulaşıp onların ailelerine de aynı şekilde msj iletileceği ile ilgili tahditler söz konusu.
Bu durum dan resmi olarak kurtulmak ve ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi rica ediyorum.
Lütfen Allah rızası için böyle kirlenmş ve etrafa pislik yayan kişilerin böyle yerlerden temizlenmesi adına ne yapmam gerekiyor ise
bana bir yol gösterin.
Ticari hayatımı bırakarak böyle üzücü bir olaya dahil olmaktan utanç duyuyorum.
Umarım benim sorunuma bir yardım eli uzanır.
saygılarımla...
Cevap: Facebook,Twıtter gibi sosyal ağlarda Kişi haklarına saldırı izinsiz fotoğraf kullanma.
Avukat değilim, hukuk okumuyorum ve yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak bu tehditleri ve diğer yazışmaları/görüntüleri bilgisayarınıza kaydedin. Klavyenin ok yönlerinin bulunduğu kısımda üstte sırayla delete-insert ve bunların üstünde Print Screen SysRy yazılı bir tuş bulunur -klavyeye göre değişiebilir- bu tuş yardımıyla ss alın ve painte kopyalayıp kaydedin bu şekilde görüntüleri bilgisayarınıza indirin - amaç lazım olursa kullanmak ne olur ne olmaz- Daha sonra olay ile bilişim suçları ilgilenir mi bilmiyorum arayarak öğrenebilirsiniz, eğer ilgilenmiyorlarsa savcılığa durumunuzu - kullandığınız profillerin isimlerini - delil olarak bilgisayarınıza indirdiğiniz görüntülerin çıktısını - dilekçe yazarak bildirebilirsiniz. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermek isterdim ancak dediğim gibi yanlış bilgi vermek istemiyorum dilerseniz savcıya durumu anlatır ona göre adım atabilirsiniz.
Hatam varsa affola :)