hastaneye dava açmak için nasıl bir yol izleyeceğim yapılacak aşamalar neler olmayan birşeyi bir hastane oldu gibi gösterirse neler olur sonucunda?
Printable View
hastaneye dava açmak için nasıl bir yol izleyeceğim yapılacak aşamalar neler olmayan birşeyi bir hastane oldu gibi gösterirse neler olur sonucunda?
ya deli olacam hastanenin büyük bi haltlar karıştırdığı ortada yaptırmadığım tedaviler işlemler yazıyor e devletten baktığımda hastaneye dilekçe gönderdim tedavi tahlil bilgilerini gerekçeleriyle almak istiyorum diye göndermiyolar bekliyorum daha sonrasında nereden istenilirse rapor alıcam onları benim yaptırmadığımı kanıtlıcam sonrada dava açıcam yazıklar olsun ya sinirlerim altüst oldu resmi belgede sahtecilik olacak neden
Savcılığa dilekçe vereceksiniz ilk olarak. Gerisi gelir.
ben direk davayı açmak istiyorum o şekilde olmuyor sanırım?
Kendin dava açıp takip edemezsin. Edilire bu tür bir davayı tek başınıza götürmek zor, başarılı olamayabilirsiniz. Savcılığa başvurmadan da dava açabilirsiniz. Ancak bu işler dediğim gibi olur.
Ne davası açacaksınız? Açmayı planlıyorsunuz?
zaten yapılan işlemler elimde e devletten çıktısını aldım ve alacağım raporlar o işlemleri birebir cürütecek bana ait olmadığını kanıtlıycak o yüzden dedim avukat tutmadan kendim götüremezmiyim?savcılıktan açsam kamu davasına dönüşür mü?
Resmi belgede sahtecilik varsa eğer, savcılık kendiliğinden araştırır ve delil elde ederse kamu davası açar.
Siz ise hukuk mahkemelerinde örneğin tazminat davası açabilirsiniz.
Dava açmak ve yürütmek dilekçe yazmak, ekine çıktı ve rapor eklemekten çok öte. Öyle dilekçe yazdım, ekine rapor ekledim çıktı koydumla olmaz. Ondan bir avukattan yardım almalısınız.
anlıyorum doğrudur baro avukatı veriliyor mu bu tür davalara?avukat tutmam bir kaç ayı bulabilir iş sebebiyle..
Savcılığa dilekçe ver. Eğer ortada yasal olmayan ve suç teşkil eden birşey varsa savcılık gereğini yapacaktır. Siz de ayrıca 3-4 ay sonra hukuk davası açarsın avukat aracılığıyla. Bu şekilde yapılması daha uygun olur.
Baro herkese adli yardımda bulunmaz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olmak lazım. Yine de barodan adli yardım isterseniz bu konuda forumda arama yapın.