Arkadaşlar 657 dmk nın 48a'sında belirtilen bu yargı hangi halde geçerli? Sadece adli olarak mı " kamu haklarından mahrum" bırakılır biri ? Yani adli sicili temiz olan biri " kamu haklarından mahrum değildir" diyebilir miyiz?
Printable View
Arkadaşlar 657 dmk nın 48a'sında belirtilen bu yargı hangi halde geçerli? Sadece adli olarak mı " kamu haklarından mahrum" bırakılır biri ? Yani adli sicili temiz olan biri " kamu haklarından mahrum değildir" diyebilir miyiz?
Vesayet altındaki biri (Örn. Çocuk ya da vasi tayin edilmiş düşkün / hasta) da kimi haklardan mahrumdur ama bir suç işlememiştir.
Kamu haklarından sadece işlenen bazı suçların neticesi olarak mahkemelerce mahrumiyet kararı verilebilir bu kararda da açıkça yazar.
İnsanların veya vatandaş olarak bizlerin her türlü hakkı tam olarak kullanabilme, hiç bir konuda hiç bir haktan mahrum kalmama esastır. Normal şartlar altında bu ülkenin vatandaşı olan herhangi bir birey kamu haklarından yasaklı değildir. Bunu öğrenebileceğiniz bir yer yok. Bu Devletin/Devletlerin bireylere karşı temel yükümlülüklerindendir.
Mahrumiyetim var mı diye araştırma yapmanızın bir manası yok velhasıl.
Cevap için teşekkürler fakat istediğim cevabı ben yine alamadım.
Dediğim gibi ben reşit, sağlık sorunu ve adli sicil ve arşiv kaydı olmayan biriyim.
Benim bu durumda kamu haklarından mahrum olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
- - - Updated - - -
Çalıştığım kamu kurumu, beni kamu haklarından mahrum olduğum gerekçesiyle görevime adaylık sürecimde son verdi. Yıllar önce başka bir kamu kurumunda 399 khk lı olarak çalışmıştım. Ordan ayrıldıktan aylar sonra içinde benim de adımın geçtiği bazı kurum personellerle ilgili soruşturma yapılmış. Ben o dönemde taşındığım ve adresimi resmi olarak değiştirmediğim için bana gönderilen yazılara cevap vermediğim için cevaptan kaçındığım yazılmış. YDK da sözleşmemi fesh etmiş. Benim olaylardan haberim bile yok. Kendi kenfilerine gelin güvey olmuşlar. O kurum sözleşmeyi fesh ettiği için de son çalıştığım kurum beni kamu haklarından mahrum görüp görevime son verdi. Bu yüzden mahrumiyet sorusunu sordum.
MERNİS'te adresinizi mi değiştirmemişsiniz?