E-ticaret yaptım, devlet memurluğundan çıkaracaklarmış....
Arkadaşlar adaylık sürecinde e-ticaret yaptığım için (memurluk öncesi de yapıyordum,bir süre devam ettim) , kurumun yüksek disiplin kuruluna, memuriyet maaşı haricinde gelir elde ettiğim için ''utanç verici ve yüz kızartıcı'' suçu işlediğim belirtilerek devlet memurluğundan çıkarma cezası önerisi verilecekmiş hakkımda ve savunmam isteniyor.
Neyse..
Ben malum siteler üzerinden home office çalışıyordum, resmi bir ticari kimliğim yok.
Sattığım şeyler de hediyelik eşyalardı.
Bunun neresi utanç verici ve yüz kızartıcı anlamadım.
Bu devlet memurluğundan çıkarılmak için bir sebep mi?
Bir insanın hayatıyla oynamak bu kadar basit mi?
Şunu anladım ki, memurlukta kariyer basamakları ve IQ ters orantılı..
Saygılar.
Cevap: E-ticaret yaptım, devlet memurluğundan çıkaracaklarmış....
657/125 h) Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak, hükmüne dayanarak en fazla kademe ilerlemesinin durdurulması cezası önerilebilir.Sırf hediyelik eşya sattı diye kimse atılmaz.Faaliyetiniz esnaf faaliyeti olarak yorumlanabilir. Devlet memurları kanunda yasak aşağıdaki gibi tanımlanmış.
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı
Madde 28 – Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,
Verilen her türlü cezaya karşı yargı yolunu açık.Ceza verilirse önce bu cezaya usulen idari itiraz yollarını, sonra yargıya götürme hakınızı mutlaka kulanın.
Cevap: E-ticaret yaptım, devlet memurluğundan çıkaracaklarmış....
Cevap için teşekkürler. Anlamadığım bir konu var. Bu cezayı ydk'ye önerecek kişiler o makama gelmelerine rağmen o suça bu cezasının verilemeyeceğini bilmiyorlar mı sizce yoksa kıllık mı yapıyorlar?
Bi de son günlerde bi yazı okumuştum , aday memura disiplin cezası verilemez diye bi yüksek mahkeme kararı vardı. Onu nereden bulabilirim?
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
657/125 h) Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak, hükmüne dayanarak en fazla kademe ilerlemesinin durdurulması cezası önerilebilir.Sırf hediyelik eşya sattı diye kimse atılmaz.Faaliyetiniz esnaf faaliyeti olarak yorumlanabilir. Devlet memurları kanunda yasak aşağıdaki gibi tanımlanmış.
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı
Madde 28 – Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,
Verilen her türlü cezaya karşı yargı yolunu açık.Ceza verilirse önce bu cezaya usulen idari itiraz yollarını, sonra yargıya götürme hakınızı mutlaka kulanın.