Pasaporttuma işaret koydular
-Ben makedonyada okumaktayım lakin bu sene Azizkiril denen alçak üniversite dil hazırlık okuyor yerine tüm öğrencilere kursiyer (kurs) okuyor gösterdi ve kursiyer belgesini Türkiyedeki Makedon konsolosluğu kabul etmiyor ve bize oturma izni vermiyor okulda biz bu belgeden başka belge vermicez diyor bunun hakkında ne önerirsiniz ne yapmam lazım ?
-Belgeleri vermediği için 3.ayımız dolmak üzereyken biz Kosovaya giriş çıkış yapacaktık lakin çıkarken bizim pasoportumuza bir işaret koydular ve ülkye bir daha giremiyoruz ve ilk sınavı kaçırdık bu konudan bir tek ben mağdur değilim en az 300 kişi var bu konuda ne napmalıyım ?
http://u1312.hizliresim.com/1j/z/w1tnj.jpg koyulan işaret belgesiz giremez gibi birşey makedonca gı harfı
şimdiden teşekkürler ilginiz için ?
Cevap: Pasaporttuma işaret koydular
Üniversitenin bağlı olduğu yer mahkemelerine müracaat etmelisiniz topluca dava açarsanız olumlu netice alacağınıza inanıyorum bir yandan dış işleri bakanlığına toplu müracaatla yardım istemeniz de yararlı olabilir.
Dediklerinizin bir kısmını yaptım ama sonuç alamadım size şunu sormak istiyorum ben Makedonya giremiyorum pasaportumdaki işaretten dolayı orada bir yerel mahkemeye gidemiyorum bu yüzden. Dış işleri bakanlığına toplu müracaatla bulunduk ama kimse bize kulak asmadı. Ben TC devletine mahkeme açmak istiyorum maddi manevi yani Makedonya devleti bizi dolandırdı ve hiç bir şey yapmıyor biz gitmeden önce YÖK den denklik var mı diye dilekçe istedik ve cevap olarak evet var kabul ediyoruz dediler ve bizi yönlendirdiler. Makedon konsolosluğuna buradan bir mahkeme aracılığıyla dava aça bilirmiyiz ? Yani biz maddi ve manevi çok yıprandık şu yazıyı okuyarak bizim hakkımızda daha detaylı bilgi edine bilirsiniz
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Devletler birbirini yargılayamazlar AİHM ve Uluslar arası adalet divanına müracaat yollarını araştırın biraz.