Kredi kartı borcumun sadece bu ay asgari tutarını odemedim diye 2000 faiz
Arkadaşlar bankaya olan kredi kartı borcumun 2 aydır sadece asgari tutarını ödüyorum.Bu ay asgari tutarı odeyemedim. Aynı bankada kredi de kullanmıştım.Bir haftadır bankadan aranıyorum.Yıl sonu olması nedeni ile 400 tl lik asgari tutarı odemezsem toplam bakiyem üzerinden 2000 tl faiz kartıma işlenecekmiş.Banka bana asgari tutarı ödeyip yıl bitmeden % 1.02 faizle ekstre borcumu taksitlendirme mi öneriyor. Şu an asgari tutarı odemem mümkün degil.Bankanin böyle bir faiz uygulaması var mıdır? Yoksa acaba yıl sonu nedeniyle kendi satış kotalarindan ötürü mu beni taksitlendirmeye yönlendiriyorlar?
Bu arada ekstrem ayın 15.inde kesilecek ve ben ayin 7 sinde bu borcu odeyecegim.Ama 1 ocaga kadar bunu yapmazsam faiz odeyecegimi söylüyorlar
Cevap: Kredi kartı borcumun sadece bu ay asgari tutarını odemedim diye 2000 faiz
Arkadaşlar yok mu bu konu hakkında fikri olan.Az önce yine banka aradı o zaman faize razi oluyorsunuz yani diyor
Cevap: Kredi kartı borcumun sadece bu ay asgari tutarını odemedim diye 2000 faiz
toplam borç tutarınız, asgari ödeme tutarınız, kredi kart faiz oranınız nedir. Bunları bilidirirseniz yorum yapılabilir. Normal şartlarda asgari tutarı ödediğinizde zaten aylık faiz tutarı hesabınıza borç kaydedilir. Asgari tutarı ödememeniz ilave bir borç doğurmaz. Sadece hesabınıza borç yazılacak faiz miktarı artar. (asgari tutarı üç dönem üst üste ödemezseniz hesabınız kat edilir ve icrai takip işlemine başlanır.)