Mahkeme kararıyla evlilik
Öncelikle merhaba. Ben 21.02.1997 doğumlu bir kizim. Bir sevgilim var 21 yaşında ben de şubat 2014de 17 yaşımi doldurmuş olacagim neredeyse 2 ay var. Şimdi asıl sorum şu. Ben 17 yaşımi doldurdugumda evlenmek istesem ailemin rizasi olmasa ya da hamilelik durumu olsa. Yani olabilir daha belli değil. Eğer olursa mahkeme kararıyla evlenebilir mıyım ? Sevgilim reşit olduğu için benimle ilişkiye girmekten bir ceza alır mi ya da nasıl bir ceza. Aciklayin lütfen
Cevap: Mahkeme kararıyla evlilik. Lütfen acil bilgii.
Aile rızası olmadan evlilik çok olası görünmemektedir ve hamile olmanızın da duruma pozitif bir etkisi olmayacaktır.
Son yargıtay uygulamalarına göre 15 yaşından büyük çocukların kendi istekleri ile cinsel birliktelik yaşamaları halinde karşı tarafa ceza verilmez.Her ne kadar 16 yaşında olsanız bile evlenmek için ailenizin muvafakatname belgesi vermesi gerekir.Eğer aileniz şikayetci olursa 18 yaşından küçük olmanız sebebi ile erkek arkadaşınız cinsel istismar ve tecavüz suçu işlemiş sayılır..
sevgili güzel kız kardeşim , ben avukat değilim size söyleyeceklerim sadece sohbet amaçlı, burdaki avukat arkadaşlar size hukuki açıdan bilgisini vermiş ben de hayati açıdan vereyim ; ilk önce yaşınız çok küçük , evlilik rahat cinsel hayat demek değildir , sevdiğiniz daha çok küçük ve ev kuracak kadar maddi kuvveti olduğunu sanmıyorum . o yaşlarda sabır malesefki zor anlayabiliyorum , yalnız bunun 3 sene sonrası da var , erken yaşta yapılan evliliklerin bir çoğu malesefki gençlerimizin evliliği , izledikleri dizilerden , filmlerden gördüğü gibi her gün refah içinden geçtiğini sanıyor. beni bir hemcinsiniz ve o yaşlardan geçmiş bir arkadaşınız olarak görün, size akıl vermek haddime değil söylediğim gibi sadece sohbetsel bir paylaşım , biraz daha sabredin , cinselliği yaşayacak o kadar çok zamanınız olacakki genç yaşta bedeninizi yıpratmayın . aile her zaman sizin iyiliğinizi düşünür unutmayın . erkek arkadaş /koca herzaman bulunur . bu beden bu günler bir daha bulunmaz . herşey dilediğinizce olsun