Müşteki adresinde bulunamıyor, duruşmalara da gelmiyorsa?
Merhaba,
Sulh ceza mahkemesindeki bir davada musteki mahkemeye bildirdigi adreste bulunamiyor.
Ailesinden soruldugunda onlar da nerede olduklarini bilmediklerini soyluyorlar.
Dava sirf musteki olmadigi icin 3. durusmaya kaldi.
Mahkeme mustekiyi daha ne kadar bekleyecek?
Musteki bulunmadan davam kapanamayacak mi?
Cok tesekkur eder saygilarimi sunarim.
Cevap: Musteki adresinde bulunamiyor, durusmalara da gelmiyorsa?
Çikar mi? :)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
yakalama çıkmadı mı?
Zorla getirilmesi çıkıyor önce, eğer zorla getirilemezse, yakalama çıkıyor. Muhatabın müşteki olması durumu değiştirmez ki. Sonuçta davete icabet etmiyor.
Müşteki hakkında yakalama çıkmaz. Yasal olarak olanaklı değil.
Adresi teshite çalışılır davetiyeyle gelmezse zorla getirme çıkarılır. Şayet tüm aramalara rağmen bulunamamışsa ve beyanı esasa etkili olmayacaksa ifadesinin alınmaması mümkün, bu şekilde karar verilebilir.
Yakalama kesinlikle çıkmaz.
Şikayate bağlı bir suç ise, otomatikman düşer mi o zaman?
Dava ben yurt disindayken iftira edilerek giyabimda acilmis bir dava. Sayin Hakim olayin iftira olduguna buyuk oranda inandi. Zorla getirme cikti sadece ama adres yok sonucta.
Ne yap yap mustekiyi bul diyor ama bulunamazsa ne olacak bunla ilgili birsey soramadim. Yok yere mahkemelerde mi surunecegim? Bu davanin devam etmesi sonuclanmamasi psikolojimi gercekten cok etkiliyor.
Düşmez.
Keşke düşseydi.
- - - Updated - - -
Alıntı:
overrider rumuzlu üyeden alıntı
Dava ben yurt disindayken iftira edilerek giyabimda acilmis bir dava. Sayin Hakim olayin iftira olduguna buyuk oranda inandi. Zorla getirme cikti sadece ama adres yok sonucta.
Ne yap yap mustekiyi bul diyor ama bulunamazsa ne olacak bunla ilgili birsey soramadim. Yok yere mahkemelerde mi surunecegim? Bu davanin devam etmesi sonuclanmamasi psikolojimi gercekten cok etkiliyor.
Yurtdışı adresi tespit edilip adresine talimat yazılacak oradan gelen cevap beklenecek. Her türlü araştırmaya rağmen bulunamazsa, gel git sürünürsünüz. Müştekiyi dinlemekten vazgeçerse hakim bitebilir. Sizin müştekiyi bulma gibi bir zorunluluğunuz yok ancak hakim dava bitmeyince mahkemeye gel git sürünecek olduğunuzu bildiği için bir an önce bitmesi ümidiyle size de araştırın demiştir.
Çok teşekkür ederim. Müşteki'ye zorla getirme kararı çıktı, müşteki geldi ve beraat ettim. :)