İcra Sonucu Ödeme Yapan Fakat Daha Sonra Ödeme Yapmayan Kiracı.
İyi günler hukuki.net sakinleri.
Kiracım ilk 2 aylık kirasını ödememişti. Bunun üzerine örnek-13 üzerinden icra takibi yapmam üzerine kirayı elden aldım ve kiramı aldığımı icra dairesine bildirdim dosya kapandı.. Şuan başka bir problemimiz var. Kiracı bunun üzerine 1 aylık kirayı ödemedi. Ocağın 8 inde de ödemezse 2 aylık kirayı ödememiş olacak. Tekrar icra takibi mi yapmalıyım yoksa başka yollar mı izlemeliyim siz değerli üstadlardan yardım rica ediyorum.. Alacağımı falan da istemiyorum artık gına geldi iyice bu sefer kesin tahliye istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım ?
Fikirlerini paylaşan ve yol gösterenlere şimdiden sonsuz teşekkürlerimi iletirim..
Cevap: İcra Sonucu Ödeme Yapan Fakat Daha Sonra Ödeme Yapmayan Kiracı.
En başta söylemem gerekir ki sitemizin sıkıntısı ,insanların dertlerini okuyup çözüm getirmemek veya fikir önermemek. bu konuyuda 115 kişi okumuş ama tek cevap bile yok. Buğra bey siz anladığım kadarıyla kiracıyı bir kez kira dönemi içerisinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği için ihtar edip icra takibi başlatmışsınız. benim fikrim gene aynısüreci başlatıp yani icra takibi başlatıp kanunen kiracıya verilen süre dolmasından sonra tahliye davası açmanız . diyeceksiniz ki gene kirayı öderse ozaman karşı tarafın hareketlerine iyi niyet gözetmediğini varsayarak size kirayı yatırdığı hesabı kapatın böylelikle ödeme yapacağı süreyi kirası geçirsin sonra tahliye davası açın.
cevabınız için çok teşekkür ederim. şimdi direk ihtarname çeksem 10 gün versem ihtarname tebliğ olduktan 10 gün sonra gidip tahliye davası açsam nasıl olur ?
Direk tahliye istiyorum artık çünkü aidatını falan da ödememiş rezil bi insan kendisi.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Alıntı:
kamilcihan1 rumuzlu üyeden alıntı
En başta söylemem gerekir ki sitemizin sıkıntısı ,insanların dertlerini okuyup çözüm getirmemek veya fikir önermemek. bu konuyuda 115 kişi okumuş ama tek cevap bile yok. Buğra bey siz anladığım kadarıyla kiracıyı bir kez kira dönemi içerisinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği için ihtar edip icra takibi başlatmışsınız. benim fikrim gene aynısüreci başlatıp yani icra takibi başlatıp kanunen kiracıya verilen süre dolmasından sonra tahliye davası açmanız . diyeceksiniz ki gene kirayı öderse ozaman karşı tarafın hareketlerine iyi niyet gözetmediğini varsayarak size kirayı yatırdığı hesabı kapatın böylelikle ödeme yapacağı süreyi kirası geçirsin sonra tahliye davası açın.
Üyelerimizin de sıkıntısı forumda arama yapmadan konu açmak papağan gibi aynı sorulara aynı cevabı vermekten de sıkılıyor beziyor insan bir süre sonra.
Bir kira dönemi için de iki kez haklı ihtar yiyen veya icra takibi açılan kiracıya temerrüt sebebiyle tahliye davası açılabilir.
Yani Engin bey tekrar ihtarname gondermeme gerek yok mu ?
Bir kira yılı içinde kiracıya iki haklı ihtarda bulunulmuşsa, ihtarlara kiracı sebep olmuşsa, kira süresinin ya da kira yılının bitiminden başlayarak bir ay içinde dava yoluyla kira sözleşmesi feshedilebilir.