ögreciyim babamdan nafaka baglandı. icra yoluyla alıyorum oda mahkeme kararını yargıtaya itiraz etmiş bozulması için. anca internet uzerınden kararı gördim. düzelterek onama yazıyor. bu ne anlama geliyor.
Printable View
ögreciyim babamdan nafaka baglandı. icra yoluyla alıyorum oda mahkeme kararını yargıtaya itiraz etmiş bozulması için. anca internet uzerınden kararı gördim. düzelterek onama yazıyor. bu ne anlama geliyor.
Babanızın itirazının haklı yada verilen kararın eksik yönlerinin tekrardan mahkeme süreci olmaması adına düzeltilmesi anlamına geliyor bu düzeltme kararın bütünlüğünü etkilemez basit şekliyle
Düzelterek onama : Ödev olarak verilen bir kompozisyonun imla hatalarının ve eksiklerinin giderilmesi gibi .
Bozma : Kompozisyonun tekrardan yazılmasının istenmesi
Onama: Kompozisyon on numara :)
peki nafaka miktarında düşme filan olmuş olabilir mi? olduysa ben ilerki bi tarihte üniversiteyi baska bi sehirde okuyacam tekrardan nafaka artımı davası acabılırmıyım
Olabilir arttırım talebinden ciddi anlamda sonuç alabilmeniz i için karşı tarafın ve sizin maddi durumunuzda değişme olmuş olması gerek yani babanızın geliri artacak sizin yaşam standardınız düşecek gibilerinden.
yani baska bi sehirde okursam daha cok masrafım olucak o anlamda söyledim
Nafaka miktarını Yargıtay kendiliğinden düşürmüyor. Düşürmemesi lazım. Mahkeme kararında eksik bir nokta varmış ancak yeniden yargılama yapılmasına gerek olmaksızın Yargıtay kararında eksik olan kısım düzeltilmiş.
Üniversiteyi başka bir şehirde kazandığınızı öğrendiğiniz an nafakanın artırılması için babanıza yeniden dava açabilirsiniz. İmkan varsa mahkeme artırır.
tesekkür ederim. kararı okuyamadıgım için net bi soru soramıyorum. kararın gelmesi 1 ay surer herhalde ozaman tekrar dönerim size