Cevap: İcrada biriken para
Siz ne davası açtınız? İcra takibi ne ile ilgiliydi? Hakim tam olarak ne karar verdi. Takibin iptaline mi karar verdi?
ben araç kiralamıştım 2011 yılının aralık ayında Rente car sahibi benim imzamı taklit ederek senet düzenlemiş 50,000 tl senedi icra ya vermiş bende savcılıga suç duyurusun da bulundum sahte senet düzenledi diye sonra mahkeme başladı senette sahtecilik imzada sahtecilik davası açıldı ben devlet memuruyum benim maaşım kesilmeye başladı 25 ay 1204 tl maaşımdan kesiliyor arada gecen davalar da vardı onlardan beraat aldım uzatmayım benim imza örneklerimi aldılar yazı örneklerimi aldılar incelemeye gitti Dün mahkeme vardı Rentecar sahibi hakime evet senet boştu Seneti avukatım doldurdu imza karşı tarafa ait demiş hakimde geçici olarak icranın kalkmasına karar vermiş icra ya müzzekkere yazılması lazım mış imza inceleme rapuru 20/02/2014 de gün vermiş
Şöyle bişey sorucam ben avukatım bana dedigi şey Senin icrada biriken paran onun hepsini alacaksın maaşındaki icra kalktı bu ay maaşını tam alacaksın dedi avukat kaza yapmış tam anlamadım dedigini
şimdi biriken parayı nekadar zamanda alırım bu müzzekkere yazılması çok uzun sürer mi ??
bilglilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Maaş haczinin geçici kaldırılmasına karar verilmiştir tahminimce maaşınızdan kesilenler karşı tarafa tedbir talep edildiyse ödenmemiş olabilir kesin kararla bunları iade alırsınız karşı tarafça çekilmişse icraya verir alırsınız davanız hakkında sağlıklı bilgiyi avukatınız verebilir.
Teşekkürler verdiginiz cevap için Sayın av.Engin OĞUZ avukatımdan bilgi alamıyorum trafik kazası yaptı onun için görüşemiyorum yani avukatım la görüştügüm de bana icrada biriken parayı alacaksın ve maaşın da artık kesinti olmayacak dedi
bu biriken parayı icra müdürlügü hemen hesaba yatırır mı yoksa bir kaç ay sürer mi
Davanın niteliğine ve durumuna göre değişir bu anladığım kadarıyla sizin davada maaş haczini durdurmuş mahkeme bu dosyaya yatan paranın çekilmemişse gidip çekeceğiniz manasına gelmez bunun için yargılamanın bitmesi kararın kesinleşmesi gerekebilir bu sürenin de ne kadar olacağını bilemeyiz avukatınıza geçmiş olsuna gidip sormanızı öneririm.
Bu icrada yatan parayı hemen alacağınız anlamına gelmez. Ancak dava sonunda lehinize kesinleşmiş karardan sonra alırsınız, üstelik faiziyle. Avukat maaşınızdan kesinti olmayacak demiş ama icra dairesinden bununla ilgili bir yazı alıp işyerinize verdiniz mi? Vermemişseniz kesinti devam eder.
Müzekkere yazılacakmış icra dairesine hemde çalıştıgım kuruluşa yazı göndereceklermiş maaş kesintisi olmayacakmış demişti
Alıntı:
izmirlimen rumuzlu üyeden alıntı
Müzekkere yazılacakmış icra dairesine hemde çalıştıgım kuruluşa yazı göndereceklermiş maaş kesintisi olmayacakmış demişti
Tamam o zaman. Çalıştığınız kuruluşa yazı gönderdiklerinde artık kesinti olmaz. Benzer durumu ben de yaşamıştım. Geçmiş olsun.