Muris Muvazaası Nedeniyle
Muris Muvazaası Nedeniyle bugün amcamın bana dava açtığını öğrendim.Olay şu dedem 2009 yılında Akraba ilişkimiz olmayan 3. kişiye dükkan yeri sattı ve 2010 yılında 18 yaşımda ben üstüme aldım.Dedemde 2013 mayısta vefat etti.Bununla ilgili dava açmış.Benim de 2007 yılından beri kira kazancı sağladığım dükkanım var.Bununla ilgili bişey tutturabilinirmi.Sonuç olarak aldığımda kazancım var.Dedemde sık sık gayrimenkul alıp satıyor.Dedem satarken doktor raporu aldı.Akli dengesi yerinde olduğuna dair şahit çok.Dedem aldığı parayı son yıllardaki geçirdiği sağlık sorunlarına harcadı göz ve diğer ameliyet vs.Oksijen makinası alındı.Tarla ürün desteği cezası geldi onu ödedi.Yani aldığı ücreti harcadığı yerleride izah edebiliriz.Alan yani benim kazancım var.Babamda yardım etmiş olabilir.Sizce bu durumda tapu bozulabilirmi.Yorumlarınızı bekliyorum.
Cevap: Muris Muvazaası Nedeniyle
Amcanıza miras olarak ( o dükkan değeri dahil) , toplam mirasa göre en az saklı payı kadar miras kalmadı ise;
%99 bozulur.
Daha mal bölünmedi anlaşamadılar.Ama neden yüzde 99 bozulur diyorsunuz.satan bana satmadı gerçek satış.3. kişiye satış.Ve sonra adam satıyor diye duyduk ve aldık.
Satın alacak gücünüz olduğunu ıspatlayamazsanız, bozulma ihtimali yüksektir.