-
AsansÖr sorunu
İyi günler, sorumu kısaca özetliyeyim,
1-) Yeni taşındığım binada bir asansör mevcut, bina yapılır iken muteahhit asansörü yapmamış, 5 dairede kendi aralarında para toplayıp asansör yaptırmışlar diğer daireler ise biz kullanmayacağız deyip katılmamışlar, tabi ben binaya yeni taşındığım için bu konuya vakıf değildim eski mal sahibi daireyi bana satar iken asansörlü otoparklı diye tanıttı tabi ki asansöru kullanma hakkımız varmı yokmu diye bir şey sormak aklımıza gelmedi de dolayısıyla eski daire sahibi para vermediği için asansörü şuan ben kullanamıyorum. bu durumda ne yapmalıyım.
2-) Aynı zamanda bu binada şuan yöneticiyim, Asansörün ruhsatı yok ruhsat için başvuruda bulunacam belediye' ye fakat ruhsat masraflarını kimlerden alcam, sadece asansörü yaptıran ve kullanan bu 5 dairemi verecek, Yoksa tüm kat malikleri ortakmı ödeyecek,
3-) Eğer ruhsat masrafını tüm kat malikleri öder ise hepsi kullanmak isteyecek bu durumda ne yapmalıyım Teşekkürler.
-
Cevap: AsansÖr sorunu
hocam tabıkı tum kat malıklerı verıcek.sonuçda apartman içerisinde olan birşey bu o zman sole yapın orta da olan mesela ana gırıs yerındekı lambanın sensorlu ıse sonsurunu sokun bakalım ole kım kullanabılecek sonucda ortak gıder.eger kullanmak ıstemıyen olursada onlardan guzel maddelı bı sekılde kagıdı doldurun herhangı bır kullanma durumunda ortaya bır ceza tutarı koyun ve ımzalasınlar bu şekilde apartman toplantısı yapın kullanmak ıstemeyenler ımzalasın herhangı bı kullanma durumunda tazmınatınzı fazlasıyla alırsınız.