Senette nasıl yol takip etmeliyim
Merhabalar
Elimde ciro yoluyla geçmiş bir senet var. Bu senedin ÖDEME TARİHİ,NAKDEN VEYA MALEN BÖLÜMÜ VE YETKİLİ MAHKEME bölümü hariç diğer bölümleri dolu.Senedi şuan daha icraya koymadım.Ama senette asıl borçlunun üzerine başka icra dosyaları var.Asıl borçludan almam mümkün değil.Ben ciro yapana müracaat etmek istiyorum çünki dedimya asıl borçlunun üzerine başka icra dosyaları var.Asıl borçluyla alakam yok ciro yapana müracat etmek istiyorum.Yanlış bişey yapmak istemiyorum bu senette boş bölümleri nasıl doldurmam gerekiyor.Kalem farkı,yazı farkı olacak bir sorun olurmu.Ciro yapana icra yapabilirmiyim.Protesto çekmem gerekiyormuş kime,ne zaman ve nasıl çekicem.Yani bu senette nasıl bir yol takip etmeliyim. Yardımcı olursanınız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Senette nasıl yol takip etmeliyim
Borçlu kimse icra ona yapılır.İcra sırasına gireceksiniz.Alınacak bir şey yok ise her sene icra dosyasını kontrol edip sıranıza bakacaksınız.Senedin zaman zaman paranın yarısı kadar bile itibar görmemesinin sebebi zaten bu durumdur.Kimi senetler borçlunun bir şeyi olmaması ve icra yoluyla bir şey elde edilememesi sebebiyle boş bir kağıttan daha değersizdir(boş kağıt en azından üzerine bir şeyler yazmak suretiyle kağıt olarak kullanılabilir).Size bu senedi ciro eden kişiye gidip durumu anlatıp senedi ona vermeyi karşılığında ederini istemeyi düşünebilirsiniz.Kabul etmesi normal şartlarda pek mümkün görünmese de ahbabınız ise denemekte fayda olabilir.Kolay gelsin.
Cevap: Senette nasıl yol takip etmeliyim
Senede dokunmayın avukatınıza verin gereken işlemleri o yapsın hak kaybına uğramayın.