Saadet zincirine benzeyen Network Marketing (Qnet)
Öncelikle S.a
1-2 Haftadır Bu İşin Araştırmasındayım. İş Yerinde arkadaş geldi bize qnet diye bir şey önerdi bi ürün alıyorsun o ürünü 2 kişiye aldırdıyorsun.sonra sana 290 milyon para yatıyor filan vs dedi.bi gidelim bakalım dedim gittim orda tanıtım yaptılar yalnız araştırma içerisindeyim 1-2 haftadir araştırmaktayım internette araştırdım çoğu kişi dolandırıcılık vs diyor kimisi çok iyi filan diyor.
Öncelikle bu işte dolandırıcılık filan sezmiyorum gözümün önünde bizim arkadaş parayi aldı.iş yerinden 2-3 kişi girdi onlarda araştırma yaptılar tabiki.
yalnız şimdi benim anlamadığım olay şu Oraya Gittiğimde 365 tl gibi bi rakam yatıyor bunu devlet vergi kesiyor eline gelen maaş 290 tl dediler filan filan.
bunu pedere anlattım peder 40 yıl önce vardi bu olay dedi hepsini içeri tıktılar filan dediler yalnız dedim bu saat zinciri değil maviyi pempeye çevirmişler filan dedi.
aklıma bi soru takıldı bu adam ürünü satiyor tamam evraklar vs var.yalnız para veriyor.ve denilene göre 365 tl yatıyor 290 tl geliyor devlet vergi kesiyor diyorlar.
peki vergiyi kestiğine dair kanıtı nerden bulabiliriz ? veya kesiyor ama ne olarak kesiyor.bu yapılan iş yasal mı ? yoksa yasak mı bu olayın içinden çıkamadım.yani aslında girmeyi düşünmüyorum ama girsek bile bi şikayetten dolayı hepimizi içeri sokarlar mı ? yani ?
Cevap: Saadet zincirine benziyen Netwok Marketing(Qnet)
Bahsedilen ürün nedir ve benzer ürünü bu network dışında kaça alıyorsunuz?
Bildiğim tüm networklerde ürünler aşırı derecede pahalıdır ya da alacak olanın ihtiyacı olmayan şeylerdir. O ürüne ihtiyacı olduğuna ikna edilir insanlar. Yahur temel ihtiyaçlardandır ama benzerlerinin daha doğrusu olması gereken fiyatın çok üzerinde fiyatlara satılırlar. Bir başkasında da işe yaramayan şeyler "ürün" diye verilir.
Örneğin X networkte, ürünler, insanların ihtiyacı olan şeylerdir ve piyasada bulabileceğiniz en iyisinden bile kalitelidir. Örneğin piyasadaki en kaliteli ürün "100" değerinde ve 100 liraya satılırken bu "150" değerinde, yani ondan daha kalitelidir, 150 liraya satılmadılır. ama 300 liraya satılır.
Örneğin Y networkte, insanın normalde ihtiyacı olmayan bir şey sanki en temel ihtiyaçmış gibi lanse edilerek satılır. Üstelik satanlara yani network üyelerine de bunları kullanmaları gerektiği söylenir.
Örneğin Z networkte, alanın işe yaramayacak, maddi değeri sıfır olan bir şey satılır. Örneğin bir e-kitap 1000 liraya satılır.
Bunların hiçbirisi tüm üyelere kazandıramaz. Kimi üyeler kaybeder, kimi üyeler az/çok kazanır ama kurucu ihya olur. Tümünde böyledir.