Avukat tutsam ve giderler nedir?
arkadaşlar ben 22 yaşındayım calıstığım işte 31 yaşında bir kadının hakaretine ve saçımı cekmesine saldrıısına maruz kaldım kafamın sol tarafında cektiği belli adli raporda hafif sekilde basit mudahaleyle halledilebilr yazdılar raporda üstüme gelince bende karşılık verdim sonra haksız yere işten çıkarıldım karşı tarafın torpili var ben savcılığa şikayette bulundum karşı tarafta 3 tane o iş yerinden tanık göstermiş benim o kişiye hakaret ettiğimi söyletmiş yalancı şahit onlarda benim söylemediğim şeylerde tanıklık yapmışlar sonrada ben uğraşmak istemedim yalan söyleyenleri buluosa herseyi yapar diye uzlaşmak istedim magdur oldugum halde uzlaşmacıyı aradığımda karsı taraf uzlaşmak istemiyor ama görüşcez eddiler hem magdurum karsı taraf hemde üste cıkıyor avukat tutma imkanım yok malesef babam emekli baro avukatı verirlermi sciilime işlenmesinden korkuyorum magdurken hemde ilerde atamamda sorun olur diye napmalıyım lütfenn yardım edin..
Cevap: avukat tutsam ve giderler nedir?
Selam,
Bizim de benzer bir ispatlama sorunumuz olmuştu. Hukukçuların önerisi şu: O ortamdan, konuyu bilen, şahit olan ve sizinle birebir konuşurken samimi konuşabilecek biriyle telefonda konuşun, hoparlörü açın, yanınızda şahitleriniz olup onlar da dinlesin, bu şahit/lerin ifadesi delil kabul ediliyor. Telefonda "sen de gördün nasıl saldırdı, hala üste çıkıyorlar" filan gibi konuşursunuz, karşıdaki de onaylayıcı bir ifade kullanır, kendisi bizzat şahit olmasa bile sizin yanınızda telefon görüşmenize şahit olanların ifadesi yeterli.
Bir de karşı tarafa haber vermeden ses kaydı almak yasa dışı, ancak hukukçular bana şunu da söyledi : Sizin açacağınız davada delil olarak kulllanamıyorsunuz, ancak sizin aleyhinize açılan bir davada iftira olduğunu ispatlamak için mahkemeye sunup "sadece kendim için, bilgi amaçlı olarak kayıt altına almıştım, ama şu anda iftira atılıyor olduğu için size bunu sunmak zorundayım" diyebiliyorsunuz. Ben bunu 2 avukattan bizzat duydum, ancak siz gene de kendi hukukçunuzla tartışın derim. Dolayısıyla telefon görüşmesini kayıt altına almak ta faydalı olabilir.
Barodan avukat talep edebiliyorsunuz diye biliyorum, ama hukukçular çok daha iyi bilgi verir bu konuda.
Cevap: avukat tutsam ve giderler nedir?
ewet karşı tarafın davasında ondan başka yapılacak hiç bir yol yok kanıtlamak için başka ne yapabilriim acaba? kimsede allah korkusu kalmamış psikolojik olarak yıpranmış durumdayım
- - - Updated - - -
bana o gelp üzerime saldırdı ama işten cıkarılmadı ki ben işimi dürüstce yaptığım halde iş mahkemesinede dava açsam nolur?
- - - Updated - - -
arkadaşlar suan benım tek dayanagım kamera kayıtları şuan savcılık kamera kayıtlarını aldı dosyamda suan bu cd var uzerıme gelıp yakamı silkelıyor sacımı cekıyor sonrada bende ona karsılık verıyorum kendımı koruma amaclı ve 3 tane yalan söyleyen tanık yazdırmış mudur o kadını koruyor orada calıstıkları için yalan söylediler bunu dusunuyorum ama mahkeme kanıta bakar napmalıyım?