Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi
Merhabalar, henüz yapımı başlamamış bi inşaat firmasından daire almak istiyorum inşaat firmasına kapora verip aramızda sözleşme yaptık fakat sözleşme noter nezdinde yapılmadı ve bana aslı gibidir kaşesi vurup fotokopisi verildi internette ver burda okuduğum kadarıyla bu sözleşmenin bir geçerliliği yokmuş
şimdi kafama takılan proje iptal olursa yada projeyle ilgili herhangi bir sorun olursa (iskan yada lokasyon gibi) sanırım bi hak talep edemicem yanılıyor muyum ?
Şirketle tekrar görüşücem bu konuyu sözleşmenin noterde onaylanmasını mı istemelemiyim yada nasıl bir yol izlemeliyim ne olur yardım edin 100 bin tl kredi çekmem gerekiyor çünkü :(
Cevap: Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi
Geçerliği yoktur demek yanlış olur sadece tapuya şerh edilmesi için olsun sair anlaşmazlıklarda biraz daha uzun süreçli yargılamaya konu olabilir.
Engin bey cevap için teşekkürler peki öneriniz nedir vazmı geçmeliyim bu sevdadan yoksa sözleşmeyi noterde yapalım mı demeliyim ?
Sayın Yasemince, Noter tasdikli sözleşmeyi ve içeriğini tam olarak belirtin.
Şartlarınızın tam olarak belirtilmesi lehinize olur.
İskan alınması, Çevre düzeni, Ortak alanları, Garaj otopark vs gibi ve ödemelerin
hangi şartlarda olacağı veya olmayacağını, İskan alımındaki Belediyeye ödenecek
harç, Tapu alımındaki şartlar ve harçlar, inşaat başladığında İrtifak tapusunun
tarihi ve Mülkiyet Tapusunun tarihi belirtilmeli ve bu sözleşmenin Tapu müdürlüğüne bildirilmesi de yazılmalı.
ve Tapu müdürlüğüne bildirerek şerh edilmeli, tarihi ve nosunu da muafaza ediniz.