Alkollü kaza ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?
bir buçuk ay önce bir kaza geçirdim aksam 9 gibi arkadasın evınde oturduk muhabbet ettık ve 2 bıra ıcmıstım evden ayrıldık dıger arkası evıne bıraktım ve arac ile geri gelirken arkama park eden aracı gormedim tamponuna vurdum ve polis tutanak tutttu 79 promil alkol cıktı ehliyetımı aldı ceza yazdı ve cezayı ödedim ve bugun eve mahkeme için kagıt gelmiş şubat 24 te mahkemeye cıkacagım yazılı bu mahkemenin sonucu hakkında bana yardımcı olurmusunuz ve ceza para cezası cıkar ise nekadar ödeyecegim hakkında bir bilginiz verebılırmısınız?
Cevap: Alkollü kaza ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz?
Daha önce alkollü araç kullanmaktan ceza almışmıydınız??
hayır ilk defa böyle birsey yaşadım
Sabıkanız yoksa, hakkınızda hükmün açıklanmasınını geri bırakılmasına dair karar verilir.
Anlamadım ne bu demek ve ne kadar para cezası verılır bu konuda bıraz acıklayıcı olursanız sevinirim.
Daha önce sabıkanız olmadığı için, maddi hasarlı kaza olduğu için ve zararı sigorta karşıladığı için yapılan yargılama sonucunda hakkınızda ceza verilir fakat hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı da verilir. 5 yıl boyunca kasıtlı bir suç işlemezseniz bu dava - hüküm tamamı ile ortadan kalkar, hiç dava açılmamış sayılır, sicile de işlemez. Kasıtlı suç işlerseniz hüküm açıklanır hem trafik kazası nedeniyle verilen cezayı hem yeni kasıtlı suç nedeni ile alacağınız cezayı çekersiniz.
teşekkür ederim barış bey.