Dolandırıcılıkla suçlamak!
Merhabalar;
A isimli arkadasim var. A isimli arkadasima, onun arkadasi olan X buna: "ben su an koydeyim, bana para gelecek, ben cekemeyecegim, o parayi sana gondersem cekebilirmisin" demis.
A'da kabul etmis: A'dan TC kimlik numarasini istemis, parayi gondermek icin. A kabul etmis ancak aradan belli zaman gectikten sonra X aramis ve paranin yattigini soylemis. Isbankasina gidip "kayisi sattik, bu onun parasi" deyip parayi almasini soylemis X. Paranin degeri 30 bin tlymis, parayi X gondermemis (B isminde kisi tarafindan gonderilmis para), ve A parayi gorunce sasirmis cunku paranin ne kadar yatacagini bilmiyormus, bu kadar cok yatacagini bilmiyormus, ne yapacagini bilememis ve A'da bu sekilde parayi almis.
Sonra X, A'yi tekrar aramis: "Parayi abime ver, abim burada, git parayi ona ver" demis. A'da parayi teslim etmek icin X'in abisinin yanina gitmis. X'in abisi ve A ile olan olay: "X'in abisi butun parayi almis, ama sadece 4 milyari X ver demis, X senden alacak" demis.
Sonra X'in yanina gitmis A parayi vermek icin. A parayi X'e verdiginde, X ona bin tlyi geri vermis. Cunku: o kadar ugrastin, sikintilarin vardir, borcun vardir, bizim aramizda para problemi olmaz, yavas yavas odersin demis ve A bin tlyi almis.
3-4 hafta sonra A'nin evine polisler gelmis, dolandiriciliktan suclamislar(butun parayi A yedi diye), karakola goturmusler. B adindaki sahis davayi acmis, davayi acma sebebi: beni dolandirdilar, benden 30 bin tl gondermemi istediler, beni tehdit ettiler, pkk hesabina ulasmis demisler; hesabinin temize cikmasi icin 30 bin tl gondermesini soylemisler ve bundan A'nin hicbir sekilde haberi yokmus sonradan karakolda ogrenmis sonrasinda A olayi karakolda anlatmis.
Oradaki polisler: X'i bize bulun, ulasin demisler. A, X'i bulmaya calismis, 2 sefer telefonla aramis cevap vermis. Daha sonrasinda aradiginda telefonu kapaliymis X'in, bir daha ulasamamis.
A nobetci mahkemeye sevk edilmis, tutuksuz yargilanma karari verilmis, mahkeme surerken sahit olarak C isimli arkadasi sahit olarak gostermis. C isimli kisiyede: X ayni seyleri yapmasini istemis (A'ya olan olaylarin aynisini). Ancak kabul etmemis, guvenmedigi icin. C'yi bu olaydan dolayi sahit olarak gosterilip mahkemede dinlenmesi icin cagirilmis, C olayi anlatmis. A'nin mahkemesi 2 yil surmus, en son mahkemede karar olarak 2 yil 6 ay hapis cezasina carptirilmis. Su an yargitaya gonderilip, cezanin fazlaligindan dusurulmesi icin veya para cezasina dondurulmesi icin talepte bulunulmus.
A su an yurtdisin ogrenci olarak egitim goruyor. Turkiye donerse sorun olur mu, direk iceri alirlar mi? Kendisini kanitlamasi ne yapmasi lazim, su an ailesi bu konuyla ilgileniyor.
Cevap: Dolandiricilikla suclamak!
Karar kesinleşene dek tutuklanmaz yurda giriş çıkışında sorun olmaz avukat tutmamışsa tutarsa iyi olur başka yapılacak bir şey yok.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Karar kesinleşene dek tutuklanmaz yurda giriş çıkışında sorun olmaz avukat tutmamışsa tutarsa iyi olur başka yapılacak bir şey yok.
2 yıl 6 ay hapis kararı verilmiş. Daha ne kesinleşmesi onu anlayamadım? Tutuklanmaz derken, Türkiye'ye gitse sorun olmaz mı?
Temyiz edildi diyorsunuz ya yargı yolu tükenmeden karar kesinleşmez kesinleşmeyen bir ceza infaz edilmez dolayısıyla sorun olmaz ama yurda girer o süreçte yargıtay onar kesinleşme olursa bir şey diyemem.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Temyiz edildi diyorsunuz ya yargı yolu tükenmeden karar kesinleşmez kesinleşmeyen bir ceza infaz edilmez dolayısıyla sorun olmaz ama yurda girer o süreçte yargıtay onar kesinleşme olursa bir şey diyemem.
Peki. Karşıdaki kişi davasını geri çekse, kamu davası olma ihtimali var mıdır? Davayı geri çekti diyelim, kurtulma şansı var mı?
O süreç geçmiş şikayetten vazgeçmekle düşmez zaten cezada indirime gidilirdi.
Bu işlerde parayı alan, yada banka hesabını kullandıran her zaman suçlu konumuna düşer.
Benden söylemesi babanıza dahi banka hesabınızı kullandırtmayın.