Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi feshi
Merhaba 13.12.2013 tarihinde bir inşaat firmasıyla sözleşme imzaladım sözleşme noterli değil, sözleşmeden caymak istiyorum herhangi bir sorun yaşarmıyım ? Ayrıca sözleşmede fesh için şöyle birşey yazıyor: Sözleşmenin notere tasdik edilmesinden doğan masraflar ile sözleşmenin tanzim ifası ALICI nın sözleşmeden cayması yada sözleşmenin alıcı nın kusuru ve/veya haksız oluşu nedeniyle geçersiz / hükümsüz hale gelmesi, feshi iptali ve/veya sona ermesi ile ilgili her türlü vergi,resim, harç, fon ve masrafların tamamı alıcı tarafından ödenecektir. Ben bu durumda ne gibi bi ödeme yaparım yada yapmalamıyım ? şimdiden teşekkürler..
Cevap: Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi feshi
Noter nezdinde yapılmamış tapuya tescil edilmemiş sözleşmenin feshinin bir masrafı da olamaz. Sözleşmede cayma ve fesih ile ilgili daha fazla kayıt varsa onları da değerlendirmek gerekir tabi.
Cevap için teşekkürler bu arada birşey daha sormak istiyorum kafama takıldı sözleşmenin bana aslını vermediler aslı gibidir kaşe vurup fotokopisini verdiler bu bi sıkıntı çıkarır mı acaba ?
Sırf ondan bir sıkıntı çıkmaz.
cevabının çok teşekkürler
Bu sözleşmede para ile ilgili bir belirleme var ise damga vergisi sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Sözleşme ile ilgili bir dava veya herhangi bir resmi makama ibraz anında damga vergisi canlanacaktır ve damga vergisi ödenmediği sürece her sözleşme bir zombi niteliğindedir. 20 yıl sonra bile o sözleşmeden bir şekilde biri faydalandığı anda yine karşınıza damga vergisi çıkacaktır.