Konut kredisi ile alınan ve hacizlik olan ev boşanma sürecinde tazminata konu olurmu?
Merhabalar. Bende boşanma süreci içindeyim. Konut kredisi ile ev almıştım. Halen kredisini ödemekteyim. Evin kredisini ödemekte zorluk çekiyorum. Hacize gidecek. Boşanma evresinde hacizle benden alınan evden hak talep edebilirmi? ya da evi banka geri aldıktan sonra benden mahkemede ev için tazminat talep edebilirmi? Resmi olarak aldığım maaş dışında bir gelirim yok. Boşanma davasını şiddetli geçimsizlikten ben açmak istiyorum. Ben açtığımda lehime zararım olur mu? Böyle üzücü olaylar her zaman başıma gelmediği için bu davanın ince detaylarını maddi açıdan zarar görmeden öğrenmek ve tedbir için ne yapmam gerektiğini siz, sayın büyüklerimden öğrenmek istiyorum. Bana detaylı bilgi sunarsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar dileğimle.
Cevap: Konut kredisi ile alınan ve hacizlik olan ev boşanma sürecinde tazminata konu olurmu?
Öncelikle ileride hak kaybına uğramamanız için süreci avukatla takip etmenizi öneririm. Evlendikten sonra kredi çekip ev alınmışsa artık bu edinilmiş maldır, mal da borç da yarı yarıyadır. Eve haciz konulması tazminatı etkilemez. Mal rejimleri ile ilgili bir konu.Tazminat apayrı bir konu. Davayı ilk kimin açtığı farketmez önemli olan nasıl açıldığı. Profesyonel yardım alın.
Cevap: Konut kredisi ile alınan ve hacizlik olan ev boşanma sürecinde tazminata konu olurmu?
Barış bey çok teşekkür ederim.
Şöyle bir algı oluşuyor.
Ben çalışıyorum, o yiyor.
Bütün işleri ben yapıyorum, kadın ne yapıyor ki?
Konu sahibini tenzih ile bu sağlıklı bir yaklaşım değil.
Dört duvar arasına tıkılıp, çoluk çocuk, yemek temizlik ile uğraşmak "vazife/ödev" değildir.
Bir ücreti hak ediyor...
Ev mi alınıyor, beş kuruş para katmasa bile kadın, alınan o evin üstünde işte bu neden ile hakkı vardır, evlilik hukukunu bir yana bırakınız...