Kidem tazminati ve mesai alacaklari
Merhaba, bundan 1 ay önce işverenle görüşmem sonucunda maaşıma zam istedim yapılmadı , tazminatımı istedim verilmedi. Uzun bir süredir bu şirkette çalışmaktayım hergün 2 saat fazla mesai yaptıgım halde hem asgari ücret gösterildim hem de mesailerimi alamadım. Bende buna istinaden hem sizlerden aldıgım yardımla hem araştırmam geregi 10 gün önce çalıştıgım isyerine fazla mesai üzretlerimin ödenmesini ve tüm alacaklarımı isteyerek noter kanalıyla ihtar cektim.
Bir hafta sonra işveren bana 4 gündür işe gelmemektesiniz 3 iş gününde gerekli bir acıklamanız yok ise iş aktiniz fesih edilecektir olarak ihtar cekildi. Bugün işkurla konuştum çıkışımın verilip verilmediğini sordum bana 29 cu madde gereği ahlak kuralları filan birşey anlattı bu yüzden işime son verilmiş. Davayı yarın açıyorum. Sorun yaşarmıyım işyerine giriş çıkış yani puantaj tutulmuyor ama şahitlerim var neler yaşayabilirim ve bu 29 cu madde birşeyi etkiler mi? Teşekkürler.
Cevap: Kidem tazminati ve mesai alacaklari
İşverene gönderdiğiniz ihtarda sözleşmenizi bu sebeplerle feshettiğinizi bildirdiyseniz,
sizin ihbarınız , işvereninkinden önce yola çıktıysa,
bundan sonraki aşama iş mahkemesinde dava açıp talep etmek olacak.
Bu dava sürecinde fazla mesailerinizi ve gerçek ücretinizi ıspatlamanız gerekecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşverene gönderdiğiniz ihtarda sözleşmenizi bu sebeplerle feshettiğinizi bildirdiyseniz,
sizin ihbarınız , işvereninkinden önce yola çıktıysa,
bundan sonraki aşama iş mahkemesinde dava açıp talep etmek olacak.
Bu dava sürecinde fazla mesailerinizi ve gerçek ücretinizi ıspatlamanız gerekecektir.
Teşekkürler, evet benim ihbarım onlarınkinden önce gönderildi işverene ama işi fesih ettiğimi yazmadım sadece alacaklarımı istedim ve 3 iş gününde sonuçlanmasını. Bu sorun teşkil eder mi?
ve anladığım kadarıyla, ücretlerinizin ödenmesini isteyip, işe devamsızlık yaptınız.
işverenden gelen ihtara , süresi içinde, cevap olarak , fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi ve sgk primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük ücret üzerinden hesaplanıp ödenmesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi ve ( eğer 1 yılı aşan bir çalışma süreniz varsa orada) kıdem tazminatınız ile ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinizinb ödenmesini, aksi halde hukuki yollara başvuracağınızı belirten bir ihbar gönderin bence.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
ve anladığım kadarıyla, ücretlerinizin ödenmesini isteyip, işe devamsızlık yaptınız.
işverenden gelen ihtara , süresi içinde, cevap olarak , fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi ve sgk primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük ücret üzerinden hesaplanıp ödenmesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi ve ( eğer 1 yılı aşan bir çalışma süreniz varsa orada) kıdem tazminatınız ile ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinizinb ödenmesini, aksi halde hukuki yollara başvuracağınızı belirten bir ihbar gönderin bence.
Evet tüm ücretlerimin ödenmesini isteyip, işe devamsızlık yaptım. Gönderdiğim ihtarda zaten yasal yollara başvuracagımı belirtmiştim. Onlardan gelen ihtara cevaben birsey göndermedim süresi geçti. ayrıca onlarda bana benim çektiğim ihtara cevaben birşey göndermediler.
Merhaba
Ozellikle is mahkemelerine bakan bir avukat aramaktayim.konusunda tecrubeli olmasi onemlidir.Ankarada ikamet etmekteyim.En kisa surede Yonlendirebileceginiz bu konuda uzman avukatlari aramaktayim.iletisim YOK tesekkurler
Lütfen konu tekrarı yapmamaya özen gösterin ve iletişim bilgilerinizi paylaşmayın.
Sitemizden avukat temini konusunda yardım - yanıt alabilme şansınız yok,
tanıdık- eş dost tavsiyesi ile veya bulunduğunuz bölge barosuna başvurarak avukatınızı bulabilirsiniz.