İnternet şubesi dolandırıcılığı
Merhabalar. Bundan yaklaşık 2 ay önce talihsiz bir olay başımızdan geçti.
İzmir'de ki bir bayanın internet şubesine erişim sağlayan kişi (bu kişiyi kandırarak bilgilerine ulaşmış , ayrıca kişi mobil onay kodunuda dolandırıcıya teslim etmiş ) benden ukash kartları satın almak istedi. 25*250€=6250€
Ödemesini beni aradığı cep telefonunu ve 6250 açıklama kısmına yazarak göndermesini istedim. İstediğim şekilde gönderdi.
Ödemeyi aldıktan sonra banka paraya güvenlik gerekçesi ile bloke koydu beni aradı. Bende banka yetkilisinin standart prosedürdür bir kaç dakika içerisinde kaldırılacaktır demesine güvenerek ilk etapta hazırladığım 11*250€ teslim ettim. Baktım ki bloke kalkmıyor gerisini teslim etmedim. Sonradan anlaşılıyor ki ikimizide dolandıran bu kişi beni paravan olarak kullanmıştır.
Yazışmalarımız , bana ulaştığı cep telefonu (açık hat olabilir) ve ip adreslerini (sahte ip olabilir) ile Samsun'da ki savcılığa suç duyurusunda bulundum. Kadında bulunduğu yerden (izmir) para bana geldiği için bana suç duyursuunda bulunmuş. Savcının 6 tane sorusu vardı onları cevapladım geçen gün. İzmir savcısı beni şüpheli olarak görmektedir.
Para blokeli halde benim hesabımda durmaktadır. Vergi levhası mevcuttur. İlgili olaya fatura kestim. Ayrıca kendisine teslim ettiğim tutarların Kıbrıs'da ki ana bayiden almış olduğum satın alma faturasıda vardır. Olayların gelişmesini beklemekteyim , sizce bu işlem nereye gider ?
Cevap: İnternet şubesi dolandırıcılığı
Mahkeme 22.10.2014'de benim ve tanımadığım bir kişiyi sanık olarak gösterecek şekilde İzmir'de açıldı. Birde tanık var ne yapmalıyım? İzmir'de avukatta bulamadım , İzmir'e gitme imkanım da yok. Benim açtığım Samsun'da ki davada savcı beni çağırmış fakat ben Ankara'da çalışıyorum gidemeyeceğimi belirttim muhtemelen ifade için Ankara'da çağrılırım. Benim açtığım dava henüz açılmadı.