İşe geri alma davasında davaya bizzat katılmak önemli midir?
gecen sene thy ye karsi ise geri alma davasi actim, gecen ay mahkeme her iki tarafinda saitlerini dinledi ve aralik ayina erteledi.Gecen ay olan sahitli mahkemeye ben girmedim gerilirim dusuncesiyle sadece avukatik ve sahitlerim bulundular.avukatim buyuk ihtimalle onumuzdeki haftaya uzatilam bu mahkemenin kararinin alinacagini belirtti.Benim sormak istedigim soru ise su;
haftaya yapilacak olan davaya bizzat girmem karari etkiler mi yoksa avukatimda tek basina girse birsey birsey farketmez mi? Sahitler gecen mahkemede dinlenmisti simdi ne yapmam gerek yardimci olur musunuz
Cevap: İşe geri alma davasinda davaya bizzat katilmak onemli midir?
Avukatınız varsa gitmenize gerek yok gitmeniz bir şeyi değiştirmez.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız varsa gitmenize gerek yok gitmeniz bir şeyi değiştirmez.
bilgiler için çok teşekkür ederim dava lehimize olarak olumlu sonuçlandı ben davaya gitmedim avukatım girdi.Ancak temyize gideceğini onlarında onayının gerektiğini ve süreçin 5 ay civarı sürebileceği belirtildi.Bu şekilde olumlu sonuçlanıp daha sonradan temyizle olumsuza dönme ihtimali var mıdır acaba iş mahkemelerinde....(sonuç itirarıyla emsal davalarda işe hiçbir zaman geri alma yapılmıyor ancak temyiz gidiyorlar daha sonra max4+4 olarak tazminat ödüyorlarmış)
cevap için tekrar teşekkür ederim
Sizin dava açmanızdaki amacınıza ve avukattan ne istediğinize bağlı. Eğer sadece işe iade istemiş ve bu yönde karar almışsanız temyiz etmeyin diye yazılı talimat verebilirsiniz. Lakin avukat dava süresince karşı tarafı tanımış ve işe iade kararına rağmen bunlar kararı uygulamaz, uygulasa da size baskı olur lehinize olmaz biz en iyisi tazminat taleplerimizi devam ettirelim diye düşünmüş de olabilir. Ya da siz avukatınızla vekalet ücretini alınacak tazminat üzerinden de anlaşmış olabilirsiniz ve bunun gibi benzer sebepler.. Tavsiyem avukatınızın neden temyiz ettiğini öğrenmeye çalışın.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Sizin dava açmanızdaki amacınıza ve avukattan ne istediğinize bağlı. Eğer sadece işe iade istemiş ve bu yönde karar almışsanız temyiz etmeyin diye yazılı talimat verebilirsiniz. Lakin avukat dava süresince karşı tarafı tanımış ve işe iade kararına rağmen bunlar kararı uygulamaz, uygulasa da size baskı olur lehinize olmaz biz en iyisi tazminat taleplerimizi devam ettirelim diye düşünmüş de olabilir. Ya da siz avukatınızla vekalet ücretini alınacak tazminat üzerinden de anlaşmış olabilirsiniz ve bunun gibi benzer sebepler.. Tavsiyem avukatınızın neden temyiz ettiğini öğrenmeye çalışın.
işten geçen sene bu zamanlarda aldığım bu büyük kurumsal şirket zaten kesinlikle hiçbir şekilde işe geri alma işlemi yapmıyor bu sebeple temyiz olacağı kesin yani avukatın seçeneği değil çünkü sonucunda ya 4+4 civarı bir miktar alıcaz yada kaybedicez...avukatla da %5 olarak anlaştık zaten....Yani işe geri alma durumu olmayacak zaten bizim istediğimiz birşeyde değil keza şirkette geri alma kesinlikle yapmıyor bu gibi durumlarda...Dediğiniz gibi tazminat taleplerimiz devam ediyor gibi olacak sanırım ama temyizi biz niye isteyelim ki kazanan yani olumlu bulunan taraf biziz zaten...Karşı taraf kaybetti yani onların itiraz hakkından doğmuyor mu bu temyiz olayı ? Yani kısacası temyizi yani uzatmayı itirazı isteyen neden biz olalım ki bunu anlayamadım açıkçası yada ben hep yanlış biliyordum bu zamana kadar.
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Temyiz bir süreci uzatma değildir, usulen yagılamada yanlışlık olduğu düşünülürse başvurulur. Dosyanızı bilemiyorum acaba davanız kısmen kabul kısmen red mi oldu ve red olunan kısım için mi meslektaşım temyize gidiyor bilemiyorum. Bence en güzel cevapları size avukatınız verecektir.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Temyiz bir süreci uzatma değildir, usulen yagılamada yanlışlık olduğu düşünülürse başvurulur. Dosyanızı bilemiyorum acaba davanız kısmen kabul kısmen red mi oldu ve red olunan kısım için mi meslektaşım temyize gidiyor bilemiyorum. Bence en güzel cevapları size avukatınız verecektir.
dava red olmadı , bizim lehimize olumlu bulunduğu belirtildi....Ama bizim şirketle ilgili davalarda genelde karşı taraf sürekli irtiraz ediyormuş onun için biraz daha uzar dediler.Yani bizim açımızdan olumsuz sonuçlanan veya red edeceğimiz herhangi bir nokta yok , sadece karşı tarafın diğer emsal davalarına bakıldığında bu şekilde yapıyor ve mutlaka irtiraz ediyormuş
Alıntı:
darnglove rumuzlu üyeden alıntı
bizim alehimize
Sizin aleyhinize olduğuna göre avukatınızın itiraz edip lehinize çevirmeye çalışması son derece olağan değil mi?
İşe iade davası açıldığında talep olsun ya da olmasın işe başlatmama tazminatı ile boşta geçen süre ücreti Mahkemece re'sen belirlenir diye biliyorum. Ancak;
1- İşe iade davası açılırken davacı vekili yukarıdaki nedenle talepte bulunmamış ve Mahkeme talep olmadığı için tazminatları karar altına almamış da olabilir. Avukat bu nedenle Karar'ı temyiz etmiş olabilir,
2- İşçinin sendikal nedenle işine son verildiği iddiası vardır. Ancak, Mahkeme işçinin işe iadesine karar vermesine rağmen işe başlatmama tazminatını işçinin en az 1 yıllık ücreti tutarına göre değil de, sadece kıdemine göre belirlemiştir. Avukat bu nedenle kararı temyiz etmiştir.
Sonuç olarak; İşe iade edilmenizi temyiz etmeyeceğine/edemeyeceğine göre, işe başlatılmama ihtimalini göz önünde bulunduran avukatın temyizi yararınızadır diye düşünüyorum.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
İşe iade davası açıldığında talep olsun ya da olmasın işe başlatmama tazminatı ile boşta geçen süre ücreti Mahkemece re'sen belirlenir diye biliyorum. Ancak;
1- İşe iade davası açılırken davacı vekili yukarıdaki nedenle talepte bulunmamış ve Mahkeme talep olmadığı için tazminatları karar altına almamış da olabilir. Avukat bu nedenle Karar'ı temyiz etmiş olabilir,
2- İşçinin sendikal nedenle işine son verildiği iddiası vardır. Ancak, Mahkeme işçinin işe iadesine karar vermesine rağmen işe başlatmama tazminatını işçinin en az 1 yıllık ücreti tutarına göre değil de, sadece kıdemine göre belirlemiştir. Avukat bu nedenle kararı temyiz etmiştir.
Sonuç olarak; İşe iade edilmenizi temyiz etmeyeceğine/edemeyeceğine göre, işe başlatılmama ihtimalini göz önünde bulunduran avukatın temyizi yararınızadır diye düşünüyorum.
öncelikle yukarıda ALEHİMİZE yazmışım kusura bakmayın yanlış olmuş çünkü dava LEHİMİZE OLUMLU sonuçlandı.Bu tip durumları tam bilemiyorum ancak benim gibi emsal davaları olan çok arkadaşım var , dava taraflarına olumlu sonuçlansa bile yargıtaya gidiyormuş onlar karar veriyormuş son durum bu şekilde yargıtay kararı bekleniyor yani şu aşamada...