İş yerinde hirsizlik iftirasina ugradim
2 yıl çalıştığım iş yerinde ( hirdavat mağazası ) çalışan başka biri beni iş verene kasadan para çalıyor diye şikayet etmiş iş verende beni hiç dinlemeden çalmış gibi gerçekten işime son verecek di fakat dükkan daki kamera görüntüleri incelediğimizde müşteriden aldığım parayı kasaya koyduğum açık bir şekilde belli fakat o günkü psikolojiyle ben kendim işten ayrıldım ve tazminat almadim 31 temmuz da ayrıldım simdi iftira attığı için tazminat davası acabilirmiyim acabilirsem süre varmı
Cevap: İş yerinde hirsizlik iftirasina ugradim
Kanunda resmi süreler var, fakat sizin istifanızı belirttiğiniz yazınızda bu durumu belirttiniz mi? Kanıt olması için bu sebeple istifa ettiğinizi yazdıysanız belki sonraki süreçte lehinize birşeyler sonuçlanabilir. Hukukçu arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir.
cevabınız için ilk önc teşekkür ederim fakat belirtmedim beni çok zor durumda bıraktılar ağlayarak bıraktım işimi şu anda bile o olayın etkisi altındayım o anda düşünemedim böyle birşeyi onurum kırıldı bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine araştırmaya başladım acaba böyle iftiraya karşı tazminat maddi yada manevi olabilir ben kendimi akladım ama iş veren özür bile dilemedi benden geçmişe dönük acaba çalmışmıdır diye bide üstüne kurana el bastırıp yemin ettirdi bunlar yaşanırken diğer personellerde yanımızdaydı bu arada ben mağazanın sorumlusuydum sizinde dediğiniz gibi hukukçu bi abimiz küçükte olsa bi yorum yazarsa ona göre harekete geçerim ...
Savcılığa şikayet ve hukuk mahkemelerinde tazminat davası açma hakkınız var ama kanıtlayabilecekseniz yeltenin yoksa iyi olmaz.