Iki kardeş arasında tapu ayrım problemi
Merhabalar benim konum hakkında birçok konuyu inceledim.Fakat benzer bir konu bulamadım.Yardımcı olursanız minnettar olurum.
Kardeşim ile üzerimize kayıtlı arsamızı kat karşılığı bir firma ile anlaşıp apartmanın altındaki eşit çıkan 4 dükkan olarak inşaat tamamlandı.Mütehayit tapu işlemi çıkmaya yakın bizleri çağırdı ve tapuların ortak olması ileride kurumsal firmalara vermeniz açısından kolaylık olacaktır olmazsa sonra tapularımızı ayırabilirsiniz dedi.Fakat aradan bir yılı aşkın bir zaman geçti ve hiçbir kurumsal veya başka kiracılarla veremiyoruz.Kardeşim çevre dükkanların raic fiyatlarından çok fazla kira istemektedir.Kendi maddi durumu iyi olduğundan dolayı 1 yılda beklerim 5 yılda beklerim diyor.Bari tapuları ayıralım sana 2 dükkan bana 2 dükkan düşüyor hakkımız budur diyorum fakat hayır diyor tapuyu ayırmayacağını o nasıl istiyorsa öyle olacağını söylüyor.
çok zor durumda kaldık ne yapacağımızı bilmiyoruz.Avukat yardımı aldık fakat herkez başka birşey söylüyor.Kime güvenebilirim yola nasıl devam edebilirim.