Emsal Kararlar Dilekçeye Nasıl Yazılmalıdır?
Değerli Hukukçu arkadaşlar, sizlere ufak bir sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olurum.
Kurumumdan haksız yere bir idari ceza aldım ve bu hafta dava açmayı düşünüyorum. Küçük bir ilde yaşıyorum ve bu ilde birkaç avukatla görüştüm ancak benim davamla çok ilgilenmek istemediler. Bu nedenle avukatsız dava açmaya karar verdim. Dava dilekçemi de hazırladım, ekler vs. her şey tam. Konuyla ilgili Bölge İdare Mahkemelerinden ve Danıştay'dan emsal kararlar da buldum. Ancak bu emsal kararları dilekçeme nasıl yazmalıyım o konuda tereddütlerim var. "İçtihatlar" adı altında bir başlık olarak mı yazmalıyım yoksa dilekçenin "Açıklamalar ve Yasal Mevzuat" bölümünün içine mi serpiştirmeliyim? Ayrıca emsal kararların sadece Esas ve Karar No'sunu mu yazmalıyım yoksa içeriğinden de bahsetmeli miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Cevap: Emsal Kararlar Dilekçeye Nasıl Yazılmalıdır?
Metin kısmında açıklamalarını yazdıktan sonra, en uygun bir yere,
"Bu konuda emsal kararlar dilekçemin ekinde eklidir" gibi bir ifade geçirip,
EKLER:
1-X
2-Y
3-Z
4-Danıştay 2.D 20/01/2013 tarih, 2013/4789 esas ve 2013/9999 karar sayılı kararı,
5-Ankara İdare Mahkemesi'nin 12/12/2012 tarih, 2012/4848 esas ve 2013/8888 karar sayılı kararı
diyebilirsiniz. İçeriğinden bahsetmeye gerek yok ancak davanın mahiyetine göre nadirde olsa gerekebilir, bahsetmeseniz de mahkeme onu değerlendirir.
Cevap: Emsal Kararlar Dilekçeye Nasıl Yazılmalıdır?
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Metin kısmında açıklamalarını yazdıktan sonra, en uygun bir yere,
"Bu konuda emsal kararlar dilekçemin ekinde eklidir" gibi bir ifade geçirip,
EKLER:
1-X
2-Y
3-Z
4-Danıştay 2.D 20/01/2013 tarih, 2013/4789 esas ve 2013/9999 karar sayılı kararı,
5-Ankara İdare Mahkemesi'nin 12/12/2012 tarih, 2012/4848 esas ve 2013/8888 karar sayılı kararı
diyebilirsiniz. İçeriğinden bahsetmeye gerek yok ancak davanın mahiyetine göre nadirde olsa gerekebilir, bahsetmeseniz de mahkeme onu değerlendirir.
Çok çok teşekkür ederim aradığım tam da buydu.