Ev Sahibi ve Tuhaf İstekleri
Merhaba;
Öncelikle şimdiden sorularıma cevap verenlere teşekkür ederim.
Gelelim Konumuza;
10 Aralık 2007 tarihinden beri kiracıyım. Herhangi bir şekilde kira yatırmamda en ufak aksaklık olmamış ve düzenli şekilde banka aracılığı yatırdım.
Ancak ısrar ile; kontrat babaannemin üzerine olmasına rağmen, kontratı benim üzerime yapmak istemekte. Gerekçe olarak 5 yıl geçtiğini ve bunun yenilenmesi gerektiğini dile getiriyor.
Bir diğer konu ise evi kiraladığımda bende 500 dolar depozito aldı (kira sözleşmesi kira kontratında da bu şekilde beyan edildi yazılı olarak) Bu ödediğim tutarı TL ye çevirmek istiyor.
1-Bu söylediklerini yapmadığımda herhangi bir hukuki süreç olabilirmi ?
2- 5 senede bir kira sözleşme kontrat kağıdının yeniden yapılandırılması gerekiyor mu ?
3- Ben dolar verdim ve bu şekilde devam etmesini istiyorum. Aksi istenebilir mi ve sonuç ne olur?
Bu konularda bilgilerini paylaşabilirseniz sevinirim.
Allah kimseyi kiracı yapmasın! Gerçekten insanlar ile uğraşmak cok zor!
Teşekkürler
Cevap: Ev Sahibi ve Tuhaf İstekleri
Beş yılı dolduran kontratların Temmuz 2014'te feshi ihtimali var yeni yasa ile mülk sahiplerine böyle bir fırsat verilmiş yeni kontrat yapmanız bu manada lehinize olabilir depozitonun Türk parasına çevrilmesi uzun vadede paranın değerinden yitirmesi ihtimali var belki ama kim bilir belki tersi olur doların bugünkü kurunu 2001 yılında da görmüştü 12 yılda aynı rakamı görüyoruz 12 yıl önceki TL ile bugünkü TL aynı olmamış demek ki değer kazanmış yazılı düşünüyorum farz edelim.