Cevap: İnternet Üzerinden Satış
Merhaba,
Konu güncel.
Program üreticisi tarafından satışını yapmam konusunda bir sıkıntı yok,
Herkesin rahatlıkla ulaşıp satın alabildiği , mahkeme kararı ile engelli olmayan bir websitenin vip üyeliğini satmak "ticaret kanununa göre değil", programın etkilediği oyunun tarafından dava edilebilir mi ?
Dava edilebilirse programın üreticisinin dava edilmesi gerekmez mi ? Ben sıradan bir müşteri gibi satın alıp kendi üyeliğimi bir başkasına satıyorum.
Bu şekilde daha anlaşılır oldu sanırım, yanıt bekliyorum
Program yasal değilse programı kullanan satan da yasal iş yapmıyor demektir Oyun sahibi dilerse program üreticisini dilerse satanı dağıtanı şikayet ve dava edebilir. Burada Oyun üreticisinin ticari fikri ve sınai hakları korunur oyunun ayarlarının bozulması veya değiştirilmesi kendi tasarrufundan çıkıyorsa elbette yargı yolu ile durdurma ve sorumlularına rucu edebilir.
Yanıtınız için teşekkür ediyorum Barış Bey,
2 Sorum olacak müsadenizle.
Bu programın yasal olup olmadığını nasıl anlayabiliriz, tüm kişiler tarafından ulaşılıp satın alınabilir durumda çok uzun süredir. Herhangi bir mahkeme kararıyla vesaire erişim engellenme durumu yok ve bildiğim kadarıyla program yazarı vergisini kendi ülkesinin kanunlarına göre ödüyor.
Ve ben bu sitenin vip aboneliğini satıyorum , vip abonelerine sunduğu hizmet oyun ile ilgili program şu an site isterse vip abonelerine bir konser bileti verebilir ya da farklı bir oyuna çevirebilir. Yani siz zaten siteye abonesiniz. Ancak kredi kartınız olmadığı için ödeme yapamıyorsunuz ben sizin için siteye ödeme yapıyorum. Bu durumda program ile doğrudan bağlantılı olmuyorum, programı sunmak sitenin kendi kararı oluyor.
Bu durum suç teşkil eder mi ?