-
Ödenmeyen maaş
İş yerimden hem sözleşmede hemde iş hukukunda bulunan deneme süresine birkaç gün kala istifa dilekçemi verip çıktım. Bu süre içerisinde benim sigortamıda yapmadılar, yani orada sigortasız işçi konumundaydım. Ve son maasimida vermediler. Ben bu maasimi nasil ve nereye başvurarak alabilirim
-
Deneme süresi içinde de olsa; sigortasız (kayıt dışı) işçi çalıştırmak yasaktır ve ücretinizn de ödenmesi gerekir. Sigorta için hizmet tespiti davası, ücret için alacak davası açabilirsiniz. Selam.
-
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
Peki bir soru daha sormak istiyorum. Sizce davayi kendim acabilir miyim? Yada illaki bir avukata basvurmam gerkirmi? Eger Avukata basvurup davayi kazanirsam avukatiminda ucretini karsi taraf odemek zorunda kalir mi?
-
Davayı bir avukat aracılığı ile yürütmekte büyük yarar var. Davayı kazandığınızda karşı taraf sizin avukatınıza bir vekalet ücreti ödemek zorundadır ve bu ücretin resmi bir tarifesi vardır. Ayrıca, avukatınız sizden de bir miktar ücret isteyecektir. Esasen sizin ödeyeceğiniz budur. Öbürü zaten karşı taraftan alınmaktadır. Selam.