Bölge idare mahkemesi YD kabul ne anlama gelir
Sayın hocalarım merhaba,
İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma talepli dava açmıştım ancak mahkemem yürütmeyi durdurmaya red verdi ben de bölge idare mahkemesine itirazda bulundum bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurmayı kabul etmiş telefonda öğrendim bunun benim için anlamı nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Bölge idare mahkemesi YD kabul ne anlama gelir.
Yürütmeyi durdurma talebiniz kabul edilmiş. Hangi konuda yd iztediyseniz o idari işlemin yürütmesi durdurulmuş.
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Yürütmeyi durdurma talebiniz kabul edilmiş. Hangi konuda yd iztediyseniz o idari işlemin yürütmesi durdurulmuş.
Sayın hocam, öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim bu karar şöyle mi yorumlanıyor, bölge idare mahkemesi, idare mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı vermelisin senin red kararını bozuyorum yd kabul ver anlamına mı geliyor yoksa bölge idare mahkemesi benim istediğim yürütmeyi durdurma kabul kararını kendi mi veriyor. yani bölge idare mahkemesinin yd kabul kararını benim idare mahkemem kabul etmeyebilir mi
Hocam YD durdurma davasını ne zaman açmıştınız ve sonuçlanması ne kadar sürdü? Şuanda benimde benzer bir davam var.
Teşekkür ederim.
dava ne bilmiyorum ama asıl karar çıkana kadar davayıkazandınız
blg.idare mh.yd.kararı hukuksuz bir işlemin asli mh.esastan karar verilene kadar durdurulması anlamındadır.dosya tekrar ilk mh.gelecek esastan karar verilecek.bu kez sonuca itiraz ederseniz dnt.gidecek.yani yd.kararı verilmesi işlemi durdurmuş,büyük olasılık imar,yıkım,ilgilidir davanız.yani şu anda olan bi şey yok.fiil buzdolabında bekliyor.daha yol uzun.
teşekkür ederim hocam
- - - Updated - - -
Alıntı:
beyzade01 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam YD durdurma davasını ne zaman açmıştınız ve sonuçlanması ne kadar sürdü? Şuanda benimde benzer bir davam var.
Teşekkür ederim.
dava açtıktan 8 hafta sonra yd red kararı çıktı ben de bölge idare mahkemesine emsal kararla itiraz ettim 3 hafta sonra yd kabul çıktı bölge idareden