Dolandırıcılık yaptığım iddia ediliyor
bundan yaklaşık 1 - 2 ay önce tanımadığım bir numara aradı, " bak kardeşim paramı geri istiyorum böyle bikaç kişiyi daha dolandırmışsın enpara hesabıma paramı gönder " gibisinden şeyler söyledi. ben de bişeyden haberim olmadığı için şu son dönemde artan telefon dolandırıcılarından sandım ciddiye almayıp kapadım telefonu. bi süre ses seda çıkmadı sonra bir gün facebooktan tanımadığım biri ekledi ben de öylesine kabul ettim. vatandaş geçen hafta bütün resimlerimin altına girip adımı soyadımı vererek bu adam dolandırıcıdır işte xx sitesinde bikaç kişiyi daha dolandırdı vs yazmış ( ayrıca küfür de etmiş yorumlarda ).. bunun aradığı teli kaydetmiştim. yorumları görünce bunu aradım ve durumu o zaman öğrendim.. daha sonra adam telefonlarıma cevap vermemeye başladı...
uzun yıllar takıldığım bi forum sitesinde benim kullanıcı adımı kullanarak birilerinden bişeyler alınmış ve parası ödenmemiş. bu bahsettiğim site bi webmaster sitesi.( r10 ) büyük ihtimal bir e-ticaret alışverişi. işin kötüsü bu site bundan 5 - 6 ay önce giriş sistemini değiştirdi ve ben o günden beri siteye giriş yapmamıyorum. bu bahsettiğim foruma çok uzun zamandır giriş yapmıyorum . google dan baktım kullanıcı adım banlanmış.
son konuşmamızda bu vatandaş savcılığa şikayette bulunduğunu söyledi. ben de bahsettiğim forumunun telefon numarasını bulup aradım, aynı zamanda şirket bunlar karşıdaki kişi telefonda bilgi veremiyoruz mail atın falan dedi , attım ama dönüş olmadı. böyle bi durumda savcılık bizden ip adresi ister biz de göndeririz dedi. içimi rahatlatan tarafı bu sonuçta forum üzerinden yapılan bi iş var mesajı yazanın ip adresi kayıt ediliyor vs.
ama benim hiç alakam olmayan bu konuyla ilgili neden başım ağrısın. forum bilgilerinden adımı soyadımı numaramı falan almışlar , şayet şikayet edildiyse bu bilgiler kullanılmıştır. özetle mevzu bu..
ne yapmamı önerirsiniz ? oturup bekliyim mi ? karşı bi davamı açayım, benim adıma milleti dolandıran vatandaşı bulabilirlermi yoksa suçsuz yere cevamı alırım ve facebooktaki küfürler için dava açabilir miyim ?
teşekkürler
Cevap: Dolandırıcılık yaptığım iddia ediliyor
Facebooktaki hakaret ve küfürler için savcılığa suç duyurusunda bulunun. Suç duyurusunda kişinin iddiasının da bu olduğunu anlatın.