Trafik Cezasına İtiraz Ettim Sonuç: Kayıp Ettim Bu Aşamadan Sonra Ne Yapılabilir
Merhaba arkadaşlar;
Sulh ceza mahkemesine tarafıma gelen trafik cezasına itiraz ettim. Yapılan incelemede hakim haksız olduğum kanaatine varmış ve davayı ret etmiş, bu aşamadan sonra ne yapabilirim başka itiraz yolum varmı ? Yoksa karar kesindir tek çare cezayı ödemek mi,
Cevap: Trafik Cezasına İtiraz Ettim Sonuç: Kayıp Ettim Bu Aşamadan Sonra Ne Yapılabilir
Cevap: Trafik Cezasına İtiraz Ettim Sonuç: Kayıp Ettim Bu Aşamadan Sonra Ne Yapılabilir
Belli bir miktarın altındaki idari para cezalarına karşı verilen scm kararları kesindir. 2000 kusur TL sınır. Bunun altındaysa kesindir yapacağınız birşey yok. Ödemelisiniz cezayı.
Cezayı ödemeye gittim, mahkemeden tarafıma gönderilen zarfta 25.11.2013 tarihi yazılıydı, ama ben zarfı 10.12.2013 tarihinde teslim aldım, bende erken ödeme hakkım olduğunu söyledim maliyedeki görevliye ve erken ödeme için indirim talep ettim kabul etmedi, nedenini sorduğumda tebliğ tarihinin 25.11.2013 olduğunu ve gecikme faizi olduğunu söyledi, bu aşamada ne yapabilirim peki,
Teslim tarihi değil tebliğ tarihi geçerlidir tebligatta bir usulsüzlük varsa yine mahkemeye gitmek dava açmak zorundasınız.