Haksız kesilen İcra. Ne Yapmalıyım?
Merhaba direk konuya gireceğim...
Ben Hacettepe Üniversitesinde devlet memuru olarak çalışmaktayım. Ziraat bankasına borcumdan dolayı 1050 tl muvafakat vermiştim. Verirken avukatın bana söylediği seni biz bitene kadar başka kimse icraya veremez oldu. Bunun güvenci ile muvafakatı verdim. Daha sonra maaşıma 4/1 oranında başka bi borcumdan dolayı icra geldi. onun peşine başka bi borcumdan dolayı maaş 2 ayrı bordro olduğu için 560 tllik döner sermayeme de haciz geldi. Aslında bizde döner sermaye yok. 2007de 4/B statüsünden 4/A'ya geçmiştim. Maaşımızı hala kurum ödediği içi, Maaş bordrom 1200tl maaşı tamamlamak için kurum döner sermaye adı altında maaşı tamamlıyo. Yani hangi kurumda 1100tl bordrolu memur var. bu 560tllik döner sermayeden kesilen paraya itiraz etmek istiyorum. Çünkü maaşım 2 bordro ile 1803 tl oluyor yani en düşük memur maaşı anlayacağınız. Şuan maaşıma sadece aile yardımı olan 98tl yatıyo. Kesilirken benim bildiğim kişinin geçim yapabilmesini sağlayacak tutar kalmalı diye 4/1 diye bişey söylenmiş. Hangi kurumda hangi şehirde ve hangi ülkede var 1 maaşta 3 ayrı icra :( Çok mağdurum acil YARDIM EDİN!!!
Cevap: Haksız kesilen İcra. Ne Yapmalıyım? Acil Yardım!!!
slm,
senin sorununu anladım.Ziraat bankasına muvafakat verdiğin için o tutar kadar ödeme yapmak zorundasın.Eğer muvafakat 'a uymazsan hapis cezası ile cezalandırılırsın.Geleim ikinci bahsettiğin konuya Maaşım 1200 diyorsun doğrudur.Çünkü sen döner sermaye alıyorsun.Döner sermaye alanlar maaşlaqra yapılan ek ödemelerden faydalanamazlarYani döner sermaye alman için kadronun hastanede olması gerekli ve orada görev yapman gereklidir.Seni kadronu hastanede gösterip döner sermaye adı altında maaşını tamamlayamazlar.eğer hastanede görev yapıyorsanda icra kesintilerinde Maaşını 1/4 ünü döner sermAYE MESAİ YOLLUK GİBİ GELİRLERİNİN TAMAMINI HACİZ EDERLER.YAPACAĞIN İŞ BENCE DİLEKÇE VERİP GÖREVLENDİRMENİN HASTANE HARİCİNDE REKTÖRLÜK YADA FAKÜLTE YE ALDIRMANDIR.O ZAMAN MAAŞIN 1800 CİVARI OLUR.BU PARADANDA AİLE YARDIMI DÜŞÜLDÜKTEN SONRA MAAŞININ 1/4 NE HACİZ KOYABİLİRLER.NET MAAŞ-AİLE YARDIMI/4 OLUR KISACA.muvafakat BİTENE KADAR muvafakat +1/4 İCRA OLUR.ALLAH KOLAYLIK VERSİN.AKLINA TAKILAN VARSATEKRAR DÖNERSİN.
kadrom hastanede fakat fakülte tarafında görevlendirme ile çalışıyorum. 4/B'den geçtiği içinde kadromu fakülteye veremiyolarmış. çok teşekkür ederim. Peki asgari geçimi göz önüne alarak mahkemeye versem bişey olmazmı. evliyim 2 çocuğum var ve sadece 100tl alıyorum
Dostum,aynı şey benim başıma da geldi.Madem kesintilerden sonra sana para kalmıyor.Muvaffakat verdiğin icra dairesine giderek İİK 83-a ya göre verdiğin muvaffakattan tek taraflı olarak vazgeçebilirsin.Aynı şekilde yaptım kaldırdım muvaffakati.Muvaffakatnameden vazgeçemezsin diyenlere de kulak asma.İcra Dairesine yazılı dilekçe ver..
Bak arkadaşım Kadron hastanede olabilir.Döner sermaye alman için fiilen orada görev alman gerekli.Ama sen fakültede görev yaptığından dolayı senden döner sermayeyi kesmeleri gerekli.Onun yerine maaşına özel hizmet tazminatlarından aldığın ek ödemeleri eklemeleri gereklidir.Böylede olunca maaşının sadece 1/4 ü icra kesintisine gider.Ama döner sermaye alırsan tamamı icraya kesilir.Sonuç olarak sana döner sermaye vermeleri yanlış.Eminim bu konuda.