Trafik Cezasına İtiraz Ettim Mahkeme Yetkisizlik Verdii (Ssli)
Merhaba arkadaşlar olayı kısaca anlatayım,
İş yerime bağlı aracıma fahri müfettiş trafik cezası kesmiş aracımın kural ihlali yaptığı yer Gaziantep olarak gözüküyor, cezayı kesen fahri müfettiş Kilis li ceza da Kilis emniyet müdürlüğünden geliyor. Bende cezaya itiraz ettim bunun için Gaziantep sulh ceza mahkemesine başvurdum. Cumartesi günü tarafıma resimde görünen karar gelmiş bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor nereye nasıl bir dilekçe ile başvuru yapmam lazım,
http://u1312.hizliresim.com/1j/9/vbhwf.jpg
Cevap: Trafik Cezasına İtiraz Ettim Mahkeme Yetkisizlik Verdii (Ssli)
Verdiğiniz yazıda görünüyor. Şurası yetkili diye. Ama kapattığınız için biz göremiyoruz.
Ceza mahkemelerinde suçun işlendiği yer mahkemesi yetkilidir mahkeme bu yüzden yetkisizlik kararı verip yetkili mahkemeye dosyanın gönderilmesine karar vermiş yapacak bir şey yok yetkili mahkemeden karar gelmesini bekleyeceksiniz vesselam.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz yazıda görünüyor. Şurası yetkili diye. Ama kapattığınız için biz göremiyoruz.
Ben itirazımı nöbetçi sulh ceza mahkemesine yapmıştım, kapattığım yerde yine nöbetçi Gaziantep sulh cezaya veriniz yazıyor, nasıl bir yazı ile başvurmam gerekli nasıl bir yol izlemeliyim,
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ceza mahkemelerinde suçun işlendiği yer mahkemesi yetkilidir mahkeme bu yüzden yetkisizlik kararı verip yetkili mahkemeye dosyanın gönderilmesine karar vermiş yapacak bir şey yok yetkili mahkemeden karar gelmesini bekleyeceksiniz vesselam.
Herkesin cezası iptal ediliyor benimkisi edilmiyor, :)
Üstat herhangi bir işlem yapmama gerek yokmu bekleyeyim mi ne yapayım,
Ceza mahkemelerinde ara işlemler re'sen yapıldığı için bir şey yapmak gerekmiyor şu an. Hissi kablel vuku mu diyorlar buna yoksa şom ağız mı acaba :) neyse geç olsun temiz olsun diyelim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ceza mahkemelerinde ara işlemler re'sen yapıldığı için bir şey yapmak gerekmiyor şu an. Hissi kablel vuku mu diyorlar buna yoksa şom ağız mı acaba :) neyse geç olsun temiz olsun diyelim.
Benim acelem yok, beklerim valla, :)