2. kez bakaya kalmak ve memuriyet
Merhaba herkeze kolay gelsin forumda arama yaptım fakat sorumun tam yanıtını bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim ;
İlk kez bakaya kaldığınız ve yakalandığınız durumda para cezası alıyor ve birkaç gün içinde askere sevkiniz yapılıyor fakat siz yine gitmez ve 2. kez bakaya kalırsanız davalık oluyorsunuz ve diyelimki dava sonucu 1 TL de olsa adli para cezasına çarptırıldınız 1. yada 2. kez bakaya durumunuz toplamda 6 ayı geçmiyor ayrıca tüm para cezalarınıda ödediniz bu durum devlet memuru olmanıza engel oluşturur mu ? 2. kez bakaya kalıp yakalandığınızda askerlik durumunuz ne olur mahkemenin sonuçlanmasımı beklenir yoksa hemen mi sevkiniz yapılır ?(bakayalık durumu ne zaman kalkar para cezasını ödeyincemi askerliği yapıp bitirincemi ayrıca 2 kez bakaya kalan biri lisans mezunu olup şubeye başvurduğunda tekrar 2 yıl tecil hakkı varmıdır ?) vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
Cevap: 2. kez bakaya kalmak ve memuriyet
Bu konuya verdiğim cevaptan emin değilim. Ancak bildiğim kadarıyla bakaya kalma suçu memuriyete engel değil.
Cevap: 2. kez bakaya kalmak ve memuriyet
Akadaşlar Yokmu konuyla ilgili bilgisi olan ayrıntı kısmı önemli değil sadece 2 yada daha fazla kez bayaka kalınıp adli para cezası almak memuriyete engelmidir değil midir ? günlerdir araştırıyorum net bi bilgiye ulaşamadım hukukçu arkadaşlar lütfen yardımcı olun.