İcra takibinden sonra ve icra tebliği ulaşmadan borçlunun borcu ödemesi
Selamlar,
Ben bir internet sitesinden ürün satıl aldım. kendileri iade talebimi kabul etmediler.
Tüketici mahkemesine başvurup lehimde karar çıktıktan sonra da paramı iade etmeyince icra mahkemesine gidip haklarında icra takibi başlattım.
ertesi gün kendilerine mail ile haklarında icra takibi başlattığımı belirttim.
kendileri hemen ertesi günü önceden iade etmeleri gereken miktarı tarafıma havale etmişlerdir.
Ben de ertesi günü icra mahkemesine gidip aldığım miktarı belirttim ve masraf ve faizlerin için icra dosyasını açık bıraktım.
Ben kendilerine icra'daki dosyanın masrafları ve faizi ile beraber kapatılması konsusunda mail atınca bana şöyle bir email attılar.
[Avukatımız ; "havale, icra takibi tarafımıza tebliğ tarihinden önce gerçekleştirilip takibe itiraz edildiğini" beyan eder , "müşteri %40 inkar tazminatı da ödeyebilir" der.]
kendileri kararın tebliğinden önce paranın yatırıldığını söylüyorlar ama ben mail kayıtlarım ile kendilerin bu icra takibinden haberdar olduğunu ispatlasam olur mu?
Bir de art niyetli hareket ettiklerinden solayı ek tazminat talet edebilir miyim?
Teşekkürler.
Cevap: İcra takibinden sonra ve icra tebliği ulaşmadan borçlunun borcu ödemesi
Anlatımınızdan yola çıkarak; asıl alacak konusunu itirazın kaldırılması konusu yapamayacağınız, koşullarını iyi araştırmak kaydı ile faize ilişkin talebinizi, ayrıca masraflarınızı itirazın kaldırılması konusu yapabileceğinizi düşünüyorum. Mail gönderiminin ispat açısından işinize yaramayağı, inkar tazminatı konusunu iyi araştırmanızı öneririm. Zira kötü niyet isnadı kanıtlanamaz ise iddianız havada kalabilir.