Farklı şehirlerde çocukla kişisel ilişki
Merhabalar.
Eşimle anlaşmalı boşanma yoluyla boşandık. kızımız 03.02.2013 doğumlu. boşanalı 2 ay oldu. boşandığım eşimle ben farklı şehirlerde ikamet ediyoruz ve 1000 km den fazla mesafe var. boşanma aşamasında avukattan yardım almamıştım ve bu esnada boşanma sürecinin moral bozukluğu ile benim gözümden kaçan bir konu var. boşanma protokolünde çocuğun 6 yaşından sonra 15 gün süre ile yatılı olarak bende kalabileceği yazıyor. bunun dışında ise ayda iki defa cumartesi günleri 10.00-16.00 arası, dini bayramların 2nci günü aynı saatler arası kişisel ilişki kurma hakkım var.
sorun şu ki ben memurum. her ay çocuğumu görmeye gelemem. maddi imkanım elverişli değil aradaki mesafe 1000 kilometreden fazla. ayrıca çalıştığım kurumdan da böyle her haftasonu izin alamam. bebeğimiz şu an anne sütü kesildiği için emmiyor. yıllık izne geldim annesi bir gün bile yatılı olarak iyi niyet gösterip te vermedi. ben yıllık izinlerimde 5-10 gün süreyle çocuğun bende yatılı olarak kalmasını istiyorum. çocuğu alıp başka şehire götürmeyeceğim. annem ve babam eşimle aynı şehirde olduğundan orda kalacağım yani çocuğu şehir dışına çıkarmayacağım. bunun imkanı var mıdır? nasıl bir hukuksal yol izlemem gerekir? mahkemeler benim şartlarımı da göz önünde bulundurarak bu konuda anlayışlı davranır mı? böyle bir dava açsam kazanma olasılığım nedir? yardımcı olabilir misiniz?
Cevap: Farklı şehirlerde çocukla kişisel ilişki
Çocuğun yaşı çok küçük o çocuk sizde 5-10 gün süreyle yatılı kalamaz. Kişisel gelişimi sadece 5 gün içerisinde bile inanılmaz etkilenir. Biraz büyümesi için sabretmelisiniz. Akabinde eğer uzaklık problemi çözülmezse, mahkemeye yeniden başvurarak kişisel ilişkinin tekrar düzenlenmesine yönelik talepte bulunun. Yıl içerisinde bir veya 2 kez toplu bir şekilde görmek istediğinizi gerekçeleri ile beyan edin. Hakim kabul edilebilir bulursa bu yönde karar verebilir. Hakimin takdiri.
Cevap: Farklı şehirlerde çocukla kişisel ilişki
Kişisel ilişkinin yeniden düzenlnemesi için dava çılabilir ama çocuğun yaşı düğşünülürse bu aşamada reddedilecektir. Çocuk 3-4 yaşına gelince bir dava açmak daha mantıklı görünmektedir.