Yaralanmali Trafik Kazasi yaptim
Merhabalar
Cayeli istikametinden rize istikametine donerken otobana giden viyaduge cikarken aniden onume atlayan yayaya carptim. Fren mesafesi olmadigi icin kacmaya calistim ama aracim sag tarafindan yayaya carptim. Daha sonra aracimdan inerek yaralinin yanina gidip 155 arayarak polisleri cagirdim. Polisler geldikten sonra olay yerinde inceleme yapildi. Karakola giderek ifade verdim. Carptigim yayanin kalca kemigi kirilmis ameliyat oldu ve kalcasina platin takildi. Cikan trafik raporunda ve carptigim yayanin yaninda bulunanlar ifadelerinde yayanin yola atladigini beyan etmisler. Ayrica trafik raporunda da yayanin suclu oldugu ve benim sucsuz oldugum belirtilmis. Dun savciliga giderek tekrardan ifade verdim. Simdi ne olabilir. Yardimci olursaniz memnun olurum tesekkurler.
Cevap: Yaralanmali Trafik Kazasi yaptim.
Sulh ceza mahkemesinde yargılanacaksınız. Muhakkak sizin de tali kusurunuz çıkacaktır.
Olay basit taksir kapsamında. Daha önceden kasıtlı işlenmiş bir suçunuz yoksa ve karşı tarafın zararını gidermiş iseniz ceza tayin olunur fakat Hükmün açıklanması geriye bırakılır. Aksi halde ceza verilir sonra para cezasına çevrilir, hakim takdire göre taksitlendirebilir ya da cezayı erteleyebilir.
Başlı başına bir risk araba sürmek,
17.02.2014 tarihine durusma gunu verdiler. Bakalim ne olacak. Avukat tutmam gerekir mi sizce avukat tutmali miyim? Ayrıca "Hükmün açıklanması geriye bırakılır" dediniz boyle bir sey olursa sanırım kısmen suçlu oluyorum. Karşı taraf bana tazminat davası açabilir mi? Konu hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum
Avukatla takip etmenizi öneririm. Zira sigorta şirketleri de ödemeler konusunda devreye girecek. HAGB kararı olsa da hukuk mahkemelerinde tazminat davaları mümkün. Uzlaşma da muhakkak bir taraftan düşünülmelidir.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Avukatla takip etmenizi öneririm. Zira sigorta şirketleri de ödemeler konusunda devreye girecek. HAGB kararı olsa da hukuk mahkemelerinde tazminat davaları mümkün. Uzlaşma da muhakkak bir taraftan düşünülmelidir.
Yani davada bana karşı bir kusur çıkması durumunda sigorta şirketleri odedikleri parayıda geri mi isteyecekler. doğru anladım sanırım. Peki davada kazanabilme olanağım nedir. Polis raporu beni haklı goruyor. ayrıca kaza anında çocuğun yanındaki arkadaşlarıda çocuğun suçlu olduğunu ve yola bakmadan karşıdan karşıya geçmeye çalıştığını beyan ettiler. Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.