İşten habersiz çıkarılmışım

Merhaba arkadaşlar kurumsal bir firmada 11.02.2013 tarihinde sigortalı olarak işe başladım.Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde sözlü olarak işyerinin kapatılacağı bilgisi verildi(Yazılı ihbarname yok).10 aylık bir çalışma hayatım olduğu için kıdem tazminatı alamayacağımı sadece ihbar tazminatı vereceklerini açıkladılar.İşyerinin kapanma vakti kesin olmadığı için şuandada çalışmaya devam ediyorum.Dün sgk kontrolü yaptığımda şuan çalıştığım firma için işten çıkarılma tarihi 31.10.2013 tarihi görünmekte ancak ne bir çıkarılma belgesi imzaladım nede böyle bir şey olacağını söylediler.Bu son tarihten itibarende sigortam yatmamış orda bitmiş görünüyor.Yani yaklaşık 35 gündür habersiz sigortasız olarak çalıştırılmışım.31.10.2013 tarihinde işten çıkarılmışım(habersiz).Şuanda benim haklarım nelerdir veya ne yapmalıyım?Uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Cevap: İşten habersiz çıkarılmışım

Ben olsam hemen bölge çalışmaya gider, şikayet ederdim.
Ama şunu da göz ardı etmeyin: 31.010.2013 çıkış verilip 01.11.2013 giriş yapıldı ise bunu henüz sgk sitesinde göremiyor olabilirsiniz. Önce SGK'sız olup olmadığınızı iyice netleştirin. Mesela 170'i arayıp sigortalı mıyım diye sorabilirsiniz.

170den sonuç çıkaramazsanız dava olarak hizmet tespit davası açabilirsiniz. Tanık olarak o dönem sgklı çalışanları gösterebilirsiniz.

Hizmet davası işe yarayacaktır. bunun ile ilgili bir örnekleme vardı, bulmaya çalışayım, paylaşırım.