Kontrat bitmeden evden nasıl taşınabilirim
Ev sahibim evi satacağını söyledi benimde taşınmamı istiyor.Bende ihtarname çekmesini istedim. Bana evi satmayacağını söyledi.Bundan dolayı ihtarname cekmeye yanaşmadı. Bende en kısa zamanda evden taşınmak istiyorum. Kontratım Temmuzun sonunda doluyor. Fakat ben hemen cıkmak istiyorum. Ev sahibim kontrat bitinceye kadar tüm kira bedellerini istiyor. Fakat biliyorumki ben cıkınca evi kiraya da vermeyecek. Tahminim kiracım kontrattan önce cıktı beni magdur etti deyip depozitodan kira bedelini kesecek diye düşünüyorum. Soruma cevap verdiğiniz icin simdiden tesekkürler.
Re: Kontrat bitmeden evden nasıl taşınabilirim
Ben memurum. 2008 mart ayında kontratım doluyor. Fakat benim bu sene tayin çıkma durumu var. Her ihtimale karşı evde oturmak zorundayım. Ev sahibine çıkacağımda diyemiyorum. Şark atamam belli olunca ( haziran ayı başında olur) evden çıkmak zorunda kalacağım. Bu durumda kalan ayların kirasını ödemek zorundamıyım? Ayrıca mart 15 te kira artışı ne kadar yapmalıyım. Kontratta enflasyon oranı olarak belirttik. Şu an 350 ytl ödemekteyim teşekkür ederim
Alıntı:
kozcann rumuzlu üyeden alıntı
... şark atamam belli olunca ( haziran ayı başında olur) evden çıkmak zorunda kalacağım. bu durumda kalan ayların kirasını ödemek zorundamıyım.
Evet.Süre bitiminden önce evden ayrılmanız durumunda, ev sahibiniz evi tekrar kiraya verinceye kadar, sözleşme bitiş tarihine kadar kiralardan sorumlu olursunuz.
Alıntı:
...ayrıca mart 15 te kira artışı ne kadar yapmalıyım. kontratta enflasyon oranı olarak belirttik.
Kontratta yazan oranda arttırım yapmalısınız.
Erdoğan bey ben memurum ve şark atamam var ama malum şark atamam olup olmayacağı haziran ayında belli oluyor. Yani ben keyfi olarak evden taşınmıyorum. Devet beni gönderiyor. Bu durumda yine kalan ayları ödemek zorundamıyım veya bunun hukuki bir yolu varmı?
Alıntı:
Devlet beni gönderiyor. Bu durumda yine kalan ayları ödemek zorundamıyım
Evet.
Eve yeni bir kiracı bularak boşta geçen süreyi kısaltabilir,ev sahibinizle anlaşabilirsiniz.
Alıntı:
veya bunun hukuki bir yolu varmı?
Hukuki yol evin kiracısız kaldığı dönem için ev sahibinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla ,boşta geçen süreye ait kira bedellerinin ödenmesidir.