Taşınır icra ihalesinin iptali
Merhaba abimin adına 9 gün önce bir icra ihalesinden plastik hammaddesi aldık 5,000 tlye fakat biz bunun saf hammadde olduğunu düşünüyoduk ama saf değilmiş..Hammaddeyi görmeden, biz bu 9gün içinde teminatın üstüne malın kalan ücretini ve kdv gibi kalan tüm ücretlerini ödedik yani şuanda herşeyiyle almış bulunuyoruz bunu ama ihale açıklamasında hammadde yazdığı için hataya düştük.Ve vazgeçmek istiyoruz bu maldan bunun iptali mümkünmüdür?
Cevap: Taşınır icra ihalesinin iptali.
İhalenin feshi davası açma süresi 7 gün...
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İhalenin feshi davası açma süresi 7 gün...
Evet yeni öğrenmiş bulunuyorum onu.gün oldu ihale olalı fakat ben ihale günüde değil ihaleden 5gün sonra yedieminde görebildim bu maddeleri bunu nasıl ispatlarım.Tüm ücretleri ödedikten sonra görebildim.Birazcıkda bilmezliğimizden tufaya düştük gibi çöpe para verdirdiler.İkinci bi konu var bizde bi kağıtta icra memuru ihaleyi anlatıyor şu fiyata açıldı şu fiyat teklif edildi gibi el yazısıyla bi kağıt var kağıdın başında 1.AÇIK ARTIRMA yazıyor galiba bu ihale tutanağı ama bu tutanakta tellalın imza yeri boş ve saat dakika bölümü boş eğer bu tutanaksa bunlar ihale iptali için 7gün geçsede yeterli değilmi?
Cevabınız için teşekkürler
Esaslı Hata veya Fesat nedenine dayanarak, Esaslı Hatanın veya Fesat konusunun öğrenildiği tarihten itibaren 7 günlük süre başlar. Bu açıdan Fesih davası açabileceğinizi değerlendiriyorum.