Boşanma durumunda çocuğun hangi tarafa verileceği neye göre belirleniyor?
Merhaba,
İnternet de biraz araştırdım ama istediğim gibi bir sonuca ulaşamadım.
Boşanma durumunda 5.5 yaşında ana okuluna giden erkek çocuğunu, hakim, hangi kıstaslara göre anne ya da babaya veriyor?
Önemli olan maddi durum ve çocuğun en iyi şartları hangi tarafta yaşayacağı olmalı diye tahmin ediyorum ancak daha net bir bilgi için sorma gereği duyuyorum.
Teşekkürler.
Cevap: Boşanma durumunda çocuğun hangi tarafa verileceği neye göre belirleniyor?
Alıntı:
W.Shakespeare rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İnternet de biraz araştırdım ama istediğim gibi bir sonuca ulaşamadım.
Boşanma durumunda 5.5 yaşında ana okuluna giden erkek çocuğunu, hakim, hangi kıstaslara göre anne ya da babaya veriyor?
Önemli olan maddi durum ve çocuğun en iyi şartları hangi tarafta yaşayacağı olmalı diye tahmin ediyorum ancak daha net bir bilgi için sorma gereği duyuyorum.
Teşekkürler.
Yazdıklarım sadece kendi şahsi fikrimdir bende bu konuda çok mücadele ettim
1.boşanma durumunda kusurun ağırlığı, psikologun verdiği rapor önem arz ediyor çocuğun yaşı küçük olduğundan anneye verilme olayı daha fazla ama çocuk babayı istemek de ısrar ederse hakim baba yada veriyor
2.Ben hiçbir geliri olmayan kadına çocuğun verildiği nede şahit oldum bu yüzdende kadın,nafakadan hariç çocuk için iştirak nafakası da alıyor.Ve çocuk okulu bitirene kadar bu nafaka ödenmek zorunda.Kadın evlense bile çocuk için nafaka ödemeye devam